Događaji

jedan djelatnik za ugljan i kali

Poštanski ured u Ugljanu zimi će raditi samo poslijepodne, tri sata dnevno

Poštanski ured u Ugljanu zimi će raditi samo poslijepodne, tri sata dnevno

Mještani Ugljana i devet pripadajućih naselja neugodno su se iznenadili kada su prvog radnog dana nakon novogodišnjih blagdana “poljubili vrata” poštanskog ureda u središtu mjesta na kojima je osvanula obavijest o novom radnom vremenu.

Umjesto dotadašnjeg petosatnog radnog vremena, poštanski ured do 31. ožujka radit će od ponedjeljka do petka, samo poslijepodne, od 12.30 do 15 sati. Revoltirani novim uredovnim vremenom, o kojemu ih nitko nije prethodno obavijestio, za pomoć su se obratili Općini Preko, koja je dopis  upravi Hrvatskih pošta uputila 4. siječnja.

"Tražili smo od Hrvatske pošte obrazloženje odluke o promjeni uredovnog vremena u Ugljanu, o kojoj ni mještane  ni nas kao lokalnu samoupravu koja brine o potrebama svojih stanovnika nitko nije prethodno obavijestio. U dopisu smo naveli da je takvo ponašanje nedopustivo, objasnili da je riječ o specifičnome mjestu kojemu gravitira devet naselja u kojima živi pretežno starija populacija te zamolili da se još jednom preispita odluka o promjeni uredovnog vremena. Nažalost, naš zahtjev nije pozitivno riješen i jedino što mogu reći i poručiti mještanima Ugljana jest da se oboružaju strpljenjem jer će njihov poštanski ured od 1. travnja ponovno raditi u prijepodnevnim satima, od 8 do 14. 30, ponedjeljkom od 8 do 17 sati, a od 1. srpnja do 31. kolovoza šest dana u tjednu dvokratno, prijepodne i u poslijepodnevnim satima", kazao je načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Hrvatska pošta, pak, u odgovoru na dopis općinske uprave, između ostaloga, navodi kako "prema dosadašnjim pokazateljima nema potrebe da Poštanski ured Ugljan radi puno radno vrijeme cijele godine jer se od siječnja do ožujka u tom uredu ostvaruje tek trećina broja usluga u usporedbi s razdobljem srpanj-rujan. Zbog svega toga odluka o skraćenom radnom vremenu ne može se promijeniti." Ističu i "da će i dalje pratiti rad Poštanskog ureda Ugljan i ako se poslovni pokazatelji poboljšaju, spremni su promijeniti odluku o radnom vremenu".

Dodajmo i da je radno vrijeme promijenjeno i u Poštanskom uredu Kali, a jedan djelatnik tri sata prijepodne radi u Kalima, a tri sata poslijepodne u Ugljanu.


Reci što misliš!