Događaji

tijekom transporta iz Mostara za Zagreb

Djevojčica iz BiH preminula u zadarskoj bolnici od posljedica vodenih kozica

Djevojčica iz BiH preminula u zadarskoj bolnici od posljedica vodenih kozica

"Nebo je dobilo najljepši osmijeh. Volim te. Moj anđeo je izgubio svoju životnu borbu", napisala je učiteljica u oproštaju od 9-godišnje Marije H. (9) iz BiH koja je nakon velike borbe s vremenom umrla u bolnici u Zadru.

Kako doznaje 24sata, djevojčicu su u nedjelju oko 12 sati vozilom Hitne pomoći uputili iz Mostara u Zagreb, a obzirom da joj se stanje stanje pogrošalo na autocesti između Splita i Zadra, ekipa Hitne pomoći skrenula je prema Zadru kako bi stigli u najbližu bolnicu. 

Zadarski liječnici učinili su sve kako bi 9-godišnjakinji spasili život, no ona je malo prije 19 sati preminula. Prema prvim informacijama, riječ je o komplikacijama koje su izazvale vodene kozice.

Liječnicima nije jasno zašto se Hitna pomoć nije odmah uputila u Split

Iz SKB-a Mostar se nisu oglasili o ovoj tragediji, a kako 24sata neslužbeno doznaje djevojčici su na autocesti između Zadra i Splita prestali raditi pluća i srce. Hitna je navodno izgubila i puno vremena tražeći put do zadarske bolnice.

Iz zadarske bolnice potvrdili su da su tijekom nedjelje primili djevojčicu u pratnji liječničke ekipe iz SKB-a Mostar zbog pogoršanja zdravstvenog stanja te da su dežurni liječnici poduzeli sve mjere kako bi joj spasili život. 

Međutim, kako se neslužbeno doznaje, šokiranim zadarskim liječnicima, koji se nisu mogli sabrati nakon smrti djevojčice, nije bilo jasno zašto se Hitna pomoć iz Mostara nije odmah zaputila puno bliži Split, čija je bolnica izvrsno opremljena, nego su se zaputili za Zagreb.


Reci što misliš!