Događaji

prosvjed na narodnom trgu

Udruga "Solidarnost" traži vraćanje osnivačkog vlasništva Zadarske banke

Udruga
Radio Zadar

Radnici tvrtki osnivača nekadašnje Zadarske banke, danas članovi udruge "Solidarnost", okupili su se na zadarskom Narodnom trgu i javnim prosvjedom ukazali na, kako tvrde, nezakonite i kriminalne radnje od strane institucija hrvatske države.

Glasnogovornik Solidarnosti, Čedo Alić ističe kako država rješavanjem ovog predmeta izbjegava više od 50 tisuća pojedinačnih tužbi:

"Tražimo da Republika Hrvatska po službenoj dužnosti vrati osnivačko vlasništvo Zadarske banke, sada u sastavu OTP banke. Oko 160 pravnih subjekata Zadarske županije osnovalo je svoju banku. Svi osnivači su na nezakonit i neutvrđen način ostali bez svog vlasništva i uprave u banci."

Podršku prosvjednicima došao je pružiti i saborski zastupnik Miro Bulj koji je kazao: 

"To nam govori da Hrvatska nije pravna država, da imamo pravosuđe koje je korumpirano. U ovome slučaju su to predali, dvije milijarde eura, 160 pravnih subjekata je predano u ruke Mađarima preko hrvatskih mađarona. Znači, tražiti jasno da pravosuđe temeljem već jedne postojeće presude isplati tj. da dade vlasništvo i udjele u banci i ostalim tvrtkama."

Kako je Alić kazao, riječ je o pravomoćnoj presudi po kojoj je OTP banka isplatila jednog osnivača, u pitanju je Bagat precizna mehanika.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti