Događaji

rok do 1. ožujka

Javna priznanja Zadarske županije: Odbor za dodjelu prikuplja vaše prijedloge

Javna priznanja Zadarske županije: Odbor za dodjelu prikuplja vaše prijedloge

Odbor za dodjelu javnih priznanja Zadarske županije, raspisao je natječaj za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Zadarske županije

Ovaj natječaj objavljuje se za dodjelu sljedećih javnih priznanja Zadarske županije:

- Nagrade Zadarske županije za životno djelo

- Godišnje nagrade Zadarske županije

(2) Prijedlog za dodjelu javnih priznanja mogu isticati sve fizičke i pravne osobe.

(3) Javna priznanja dodjeljuju se za najveće zasluge u promicanju: znanosti, gospodarstva, odgoja, obrazovanja, kulture, umjetnosti, športa, tjelesne kulture, zdravstvenog i humanitarnog rada, socijalne skrbi, prostornog uređenja, zaštite i unapređenja okoliša, ljudskih prava kao i ostalih područja društvenog života.

(4) Javna priznanja Zadarske županije dodjeljuju se na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu Dana Županije.

Nagrada Zadarske županije za životno djelo može se dodijeliti samo pojedincu.

(2) Nagrada Zadarske županije za životno djelo dodjeljuje se za cjelovito djelo koje je pojedinac ostvario tijekom svog radnog vijeka i koje u određenom području društvenog života i rada predstavlja izuzetan i osobito vrijedan doprinos razvoju Zadarske županije.

Godišnja nagrada Zadarske županije dodjeljuje se za postignuća ostvarena u prethodnoj godini.

(2) Godišnja nagrada Zadarske županije može se dodijeliti: pojedincu, trgovačkim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udrugama građana i drugim pravnim osobama.

Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja podnose se u pisanom obliku s obrazloženjem i popratnom dokumentacijom, a sadržavaju: osobno ime odnosno naziv pravne osobe, adresu, kontakt telefon i kratak životopis osobe na koju se prijedlog odnosi, područje za koje se prijedlog podnosi, detaljno obrazloženje prijedloga te dokumentaciju kojom se potvrđuju navodi iz prijedloga.

Obrazac prijedloga moguće je preuzeti na mrežnoj stranici Zadarske županije www.zadarska-zupanija.hr ili u pisarnici Zadarske županije.

Prijedlozi se dostavljaju neposredno u pisarnicu Zadarske županije ili putem pošte na adresu: Zadarska županija, Odbor za dodjelu javnih priznanja Zadarske županije, Božidara Petranovića 8,  23 000 Zadar, s naznakom „prijedlog za dodjelu javnih priznanja“.

Rok za podnošenje prijedloga je 1. ožujka 2019. godine.

 

 


Reci što misliš!