Događaji

nastavlja se blokada vlade

Trump napao demokrate koji odbijaju njegovu ponudu za izlazak iz krize

Trump napao demokrate koji odbijaju njegovu ponudu za izlazak iz krize
Pool Photo via AP

Donald Trump, koji je točno dvije godine u Bijeloj kući, u nedjelju je oštro kritizirao čelnicu demokratske većine u Zastupničkom domu Nancy Pelosi zbog toga što je odbila njegovu ponudu koja bi omogućila financiranje zida na granici.

"Nancy Pelosi se ponaša tako nerazborito i toliko je skrenula u lijevo da je odsad službeno radikalna demokratkinja. Ljevičari u njezinoj stranci su je toliko paralizirali da je izgubila svaku kontrolu", objavio je predsjednik na Twitteru, pozivajući ujedno zastupnicu San Francisca da naredi čišćenje "odvratnih" ulica svoga grada.

U nizu tvitova, koje redovito objavljuje, čelnik Bijele kuće je zamjerio Pelosi i vodstvu demokratske stranke što su samo radi izbora odbili njegovu ponudu za prekid djelomične blokade rada savezne vlade koja je počela 22. prosinca.

"Ne vide kriminal i drogu, ne vide da neće pobijediti (na predsjedničkim izborima) 2020.", rekao je Trump.

Dan ranije je optužio povorke migranata iz Srednje Amerike koji pokušavaju ući u Sjedinjene Države da s njima dolazi velik broj kriminalaca i goleme količine narkotika.

Trump je u subotu predložio da se za oko milijun migranata kojima je ukinut privremeni status i kojima prijeti izgon iz zemlje, omogući trogodišnja odgoda u zamjenu za odobrenje Kongresa za financiranje njegova zida koji je bio njegovo glavno izborno obećanje, u vrijednosti 5,7 milijarda dolara.

Zastoj u pregovorima o proračunu prouzročio je djelomično zatvaranje nekih saveznih služba, pa tako i ministarstva za unutarnju sigurnost nadležnog za graničnu policiju.

Nancy Pelosi i demokrati "trebali bi učiniti ono što je dobro za zemlju i omogućiti ljudima da se vrate na posao", napisao je Trump u tvitu u nedjelju.

Demokratkinja je odgovorila na istoj društvenoj mreži: "Osamsto tisuća Amerikanaca ne prima plaću. Odblokirajte vladu, omogućite zaposlenicima da primaju plaću i onda ćemo razgovarati o tome kako zaštititi našu granicu".


Reci što misliš!