Događaji

dani ponosa i slave

Krstičević o "Maslenici": Pokazali smo organizacijsku sposobnost, zajedništvo i odlučnost u oslobađanju Hrvatske

Krstičević o
HRT

Obilježavanju 26. obljetnice Vojno redarstvene operacije Maslenica u Zadru uz ministra branitelja, prisustvuje i ministar obrane Damir Krstičević:

Svečani mimohod postrojbi otkazan je zbog lošeg vremena. Ministar obrane Damir Krstičević komentirao je otkazivanje najatraktivnijeg dijela središnje svečanosti 26. obljetnice akcije Maslenica kazavši kako se mora voditi računa o ljudima koji su lošeg zdravlja.

- Prije svega moramo voditi računa o ljudima. Ljudi su već prilično narušenog zdravlja, vidite koji su uvjeti , bit će vremena i za mimohode, mislim da je to razumna i dobra odluka - komentirao je ministar novinarski upit.

Obilježavanju 26. obljetnice Vojno redarstvene operacije Maslenica u Zadru uz ministra branitelja, prisustvuje i ministar obrane Damir Krstičević:  

- To je bila prekretnica u Domovinskom ratu gdje smo pokazali organizacijsku sposobnost, zajedništvo i odlučnost u oslobađanju Hrvatske. Prije svega ja i svi drugi koji smo bili sudionici te operacije znali smo da radimo nešto dobro za hrvatski narod, da je strateški bitno spojiti sjever i jug Hrvatske i vidjeli ste nakon toga se krenulo s pontonskim mostom,sa spajanjem Hrvatske. To je u tom trenutku zaista bila strateška odluka prvog hrvatskog predsjednika dr Franje Tuđmana - istaknuo je ministar obrane .

U crkvi svetog Šime služena je misa za Domovinu koju je predvodio mons. Josip Lenkić, generalni vikar i kancelar Zadarske nadbiskupije.


Reci što misliš!