Događaji

potvrđeno

Na jesen počinje snimanje igranog filma o "Maslenici"

Na jesen počinje snimanje igranog filma o
Bojan Bogdanić

Junaci pobjedničke Hrvatske vojske koji su sudjelovali u Vojno-redarstvenoj operaciji Maslenica svoje će mjesto imati i u prvom igranom filmu o prvoj većoj oslobodilačkoj akcije hrvatskih oružanih snaga.

Snimanje filma, čiju režiju potpisuje Ivona Juka, trebalo bi početi ove jeseni.

Da će se snimati film o "Maslenici" potvrdila nam je producentica Anita Juka, istaknuvši da još nije snimljen nijedan igrani film o vojnoj operaciji koja je bila prekretnica u Domovinskom ratu. Do sada smo pričali s više od 90 hrvatskih branitelja, a Danijel Kotlar nam je bio polazišna točka i veza s drugim braniteljima koji su sudjelovali u akciji. Ono što nas je posebno privuklo da radimo priču o Maselnici je činjenica da je to bila pobjednička bitka, a u Hrvatskoj je snimljeno nekoliko kvalitetnih filmova o ratu, ali uvijek su Hrvati izgubili. Čini nam se da je napokon došlo vrijeme da se snimi film koji obrađuje pobjedničku bitku, ističe Juka. 

Dodaje, kako je zanimljivo i to što su u akciji s jedne strane sudjelovale elitne hrvatske, te s druge strane elitne srpske postrojbe. Tu su bili Vukovi s Vučjaka, Draganovi specijalci, Knindže, Niški specijalci, Arkanovci. I tu se radi o jednom doista kvalitetnom igranom akcijskom scenariju, koji, mislimo napokon Hrvatska vojska i Hrvatska zaslužuju, kaže producentica filma.

Potvrdila je da će redateljica filma biti njezina sestra Ivona Juka, koja se posebjno proslavila filmom "Ti mene nosiš". Početak snimanja planiran je za rujan ove godine.


Reci što misliš!