Događaji

prijave u tijeku

Plesna udruga Nimeta ima novi program - jazz dance!

Plesna udruga Nimeta ima novi program - jazz dance!

Jazz dance je plesna tehnika koja se bazira na tehnici klasičnog baleta i nadopunjena je slobodnijim plesnim elementima.

Pozicije nogu u jazzu su malo zatvorenije nego u baletu ili su potpuno zatvorene. Za jazz dance su također karakteristične izolacije i kojima se tijelo dijeli na dijelove, od kojih svaki dio radi svoj pokret,izoliran jedan od drugog. Pleše se na pop ili bilo koju drugu glazbu,solo i u paru ili grupi, uključujući i podrške.
Završetkom prvog svjetskog rata ples postaje manje formalan, a glazba koja izbija je jazz.

Lirski jazz: pokreti su fluidni i mekani, puno baletnih elemenata, Flashdance
Street jazz: uključuje energične i oštre izolacije i sinkopirani rad nogu
Musical comedy jazz: u plesnim mjuziklima, koriste rekvizite: šeširi,štapovi,stolice...
MTV jazz: oštrina i odsječenost pokreta,baletna tehnika je vrlo malo zastupljena.

Viktorija Klasić, studentica s prebivalištem u Zadru, svoje je iskustvo stekla u Osijeku u plesnom studiju Illusion koji podučava jazz dance, mtv, commercial, lyrical jazz te kao plesni fitness za plesače i plesna trenerica curicama predškolske dobi. Od značajnijih nastupa mogu se istaknuti oni iz 2014. gdje je nastupila kao plesač na EHF EURO 2014 WOMAN „The European Women's Handball Championship“ i 2016./2017. na A-1 League Basketball championship za KK Vrijednosnice.

Iza nje su brojni plesni seminari između kojih su i Basebox plesni kamp, seminari sa Igorom Barberićem, Željkom Božićem, Markom Panzicem i mnogi drugi. Plesna trenerica osim što prisustvuje brojnim kulturno-umjetničkim događajima, osvaja i nagrade na natjecanjima kao što su Euro show dance challange i Dancestar.

Info i prijave: 091 604 2849 ili nimeta.ples@gmail.com


Reci što misliš!