Događaji

potvrdio ravnatelj

Zbog gripe i manjka medicinskih sestara u dubrovačkoj bolnici se odgađaju operacije i pregledi

Zbog gripe i manjka medicinskih sestara u dubrovačkoj bolnici se odgađaju operacije i pregledi
Pixabay

Zbog kvalitetne kontrole nad zbrinjavanjem pacijenata oboljelih od gripe i nedostatka medicinskih sestara u Općoj bolnici Dubrovnik od 23. siječnja privremeno će biti ukinuti svi hladni operativni zahvati i prijem pacijenata na unaprijed dogovorene pretrage na svim odjelima, objavila je u utorak dubrovačka bolnica.

Prema tvrdnji ravnatelja Marija Bekića, trenutno je u bolnici hospitalizirano nešto više od pedeset oboljelih od gripe, a nedostaje od 26 do 30 medicinskih sestara.

"Nedostatak medicinskih sestara u našoj je bolnici kroničan problem već neko vrijeme, a sad imamo situaciju da je više oboljelih pa moramo spajati odjele", rekao je Bekić.

Privremeno se spajaju Odjel za urologiju i Odjel za plastičnu kirurgiju te Odjel za opću internu medicinu i Odjel za gastroenterologiju, a sve medicinske sestre stavljaju se na raspolaganje glavnim sestrama odjela i pomoćnici ravnatelja za sestrinstvo zbog organizacije rada dok traje privremena primjena mjera.

Primjena privremenih mjera trajat će najmanje dva tjedna, odnosno do prestanka spomenutih okolnosti, poručuju iz dubrovačke bolnice.


Reci što misliš!