Događaji

nije nabavljen odgovarajući brod

Brodska linija Zadar-Šibenik-Split neće biti spremna za ovu sezonu

Brodska linija Zadar-Šibenik-Split neće biti spremna za ovu sezonu
Bojan Bogdanić

Agencija za obalni linijski pomorski promet izvijestila je na svojim mrežnim stranicama, kako od ovoga proljeća Zadar, Šibenik i Split ipak neće biti povezani brodskom linijom, koju je namjeravala održavati šibenska tvrtka Envira.

Naime, Agencija je prošloga tjedna zaprimila obavijest Envire, kako ove sezone ne može realizirati brzobrodsku liniju zbog poteškoća u pravodobnoj nabavci odgovarajućega broda.

Dana 17. siječnja 2019. godine tvrtka Envira d.o.o. za pomorski prijevoz je uputila dopis u kojem navodi kako nije u mogućnosti realizirati namjeru održavanja najavljene brzobrodske linije bez obveze javne usluge (sezonske linije) na relaciji Split – Šibenik – Zadar i obratno u razdoblju od travnja do listopada 2019. godine iz razloga nemogućnosti pravovremene nabave broda koji bi udovoljio standarde sigurnosti plovidbe i udobnosti za putnike na navedenoj liniji, navodi se na stranicama Agencije.

Šibenska tvrtka Envira d.o.o. u obavijesti Agenciji dodaje da će nastaviti s pripremama za sezonu 2020., kako bi do tada osigurala adekvatan brod za održavanje linije. Podsjećamo, kako je Agencija za obalni linijski pomorski promet  30. kolovoza 2018. godine, a na zahtjev podnositelja Envira d.o.o. za pomorski prijevoz, izdala prethodnu suglasnost za održavanje linije bez obveze javne usluge na relaciji Split – Šibenik – Zadar i obratno, a koja bi se primjenjivala nakon što podnositelj ispuni propisane uvjete za brod i brodara.

Bilo je planirano da će brod na brzobrodskoj liniji ploviti od početka travnja do kraja listopada. Ujutro bi polazio iz Splita za Šibenik i Zadar, te se kasno poljiepodne vraćao u polazišnu luku, s pristajanjem u Šibeniku. Vrijeme putovanja trebalo bi trajati gotovo isto koliko i autobusom, a ni cijena karte na najdužoj relaciji ne bi trabala biti puno skuplja od autobusne. No, na realizaciju svih planova, putnici će ipak morati pričekati do proljeća 2020.


Reci što misliš!