Događaji

25. ITF Slovakiatour

Vir turizam predstavio Vir na najvećem slovačkom turističkom sajmu

Vir turizam predstavio Vir na najvećem slovačkom turističkom sajmu

Na ITF Slovakiatour 2019., najvećem slovačkom sajmu za putovanja i slobodno vrijeme koji slavi 25 godina postojanja, djelatnici Turističke agencije Vir turizam postavili su štand s poklonima za posjetitelje sajma te održali prezentaciju otoka na kojoj je dvorana bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Ljepote otoka Vira Slovacima nije trebalo posebno predstaviti, ali lijepo je bilo podsjetiti se.

- Odradili smo dobar posao predstavljajući otok i njegovu turističku ponudu, pa je nakon prezentacije bilo prilično upita za Vir. Naravno, posao smo odradili i s turoperatorima, agencijama i turističkim novinarima koji su bili fascinirani brojem Slovaka koji ljetuju na otoku - kaže Srđan Liverić iz Turističke agencije Vir turizam.

Liverić i šef agencije Mate Čulina najveći su dio posla odradili neposredno uz novi virski štand koji je šarmom privukao pažnju ne samo slovačkih putnika i turista, već i direktora ureda Hrvatske turističke zajednice za Češku i Slovačku Dubravka Miholića, koji se s Viranima družio tjedan ranije na sajmu u češkom Brnu.

Slovački dio turističke promocije Vira odrađen je od 24. do 27. siječnja s prezentacijom u Bratislavi te uz sudjelovanje brojnih predstavnika slovačkih medija, investitora i poslovnih partnera virske destinacijske kompanije. ITF Slovakiatour kao sajam za putovanja i slobodno vrijeme, jedan je od općenito vodećih sajmova u Slovačkoj za turističku industriju i ugostiteljstvo.

Slovakiatour je prilika za predstavljanje turističkih proizvoda i usluga, a svi posjetitelji mogu dobiti informacije od turoperatora, putničkih agencija, hotelijera i zrakoplovnih tvrtki kako bi mogli organizirati vlastite planove za odmor. Izlagači poput Vir turizma koriste sajam za interakciju s potencijalnim kupcima usluga i predstavnicima turističke industrije.

- Ovaj jubilarni 25. ITF Slovakiatour bio je najposjećeniji dosad, a kako smo jedini iz Hrvatske imali promidžbeni štand, sva je pažnja Slovaka koji se zanimaju za ljetovanje u Hrvatskoj bila usmjerena prema nama - prenosi Liverić dobar posao u Bratislavi.

Ovogodišnji ITF Slovakiatour okupio je 350 izlagača iz mnogih svjetskih zemalja, od Hrvatske, Češke, Cipra, Kine i Dominikanske Republike do Irana, Kenije, Kube, Austrije, Italije, Maroka i brojnih drugih.  

O značaju slovačkog turističkog tržišta za Vir nabolje govore brojke. Slovačka je četvrto emitivno virsko tržište sa 12.833 ostvarenih turističkih dolazaka i 108.612 noćenja, što predstavlja rast od 19,5 posto (10.742 u 2017.) u dolascima i 18 posto u noćenjima (92.049).

Uz Slovence, Mađare i Nijemce, jedino su Slovaci prošle godine imali više od 100 tisuća noćenja i 10 tisuća dolazaka, s kontinuiranim turističkim rastom te rastućim poslovnim i prijateljskim vezama na otoku.  


Reci što misliš!