Događaji

međunarodna suradnja

Zadar u projektu Interreg programa vrijednom 1,4 milijuna eura

Zadar u projektu Interreg programa vrijednom 1,4 milijuna eura
Boris Kačan

Grad Zadar najavio je press konferenciju projekta NETWAP - NETwork of small "in situ" WAste Prevention and management initiatives koja će se održati u utorak 12. veljače 2019. godine u Kneževoj palači, s početkom u 10 sati.

Svrha projekta je suočiti se s potencijalnim štetama u okolišu i poboljšati kvalitetu pomorskog okoliša u odabranim lokacijama programskog područja kroz poticanje razine svijesti u lokalnim zajednicama, jačanje kapaciteta, znanja i vještina te autonomije donošenja odluka, sukladno metodologiji održivog gospodarenja otpadom koja se temelji na inovativnim tehnologijama i postupcima.

Projekt se provodi u sklopu Interreg programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2014.-2020. Partneri u projektu s hrvatske strane su Čistoća d.o.o. te Institut Ruđer Bošković (IRB), dok su partneri s talijanske strane Agenzia nazionale per le nuove tecnologie, l'energia e lo sviluppo economico sostenibile (ENEA), Molise Verso Il 2000 S.R.L. -Società Consortile A.R.L., Fondazione Fenice O.N.L.U.S. te Unione Regionale delle Camere di Commercio I.A.A. del Veneto (UCV).

Provedba projekta trajat će do 31. 12. 2020. godine. Vrijednost projekta iznosi 1.480.153,25 €, od čega je 1.258.130,26 € sufinancirano od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.


Reci što misliš!