Događaji

14. veljače, valentinovo

Srcem i knjigom za život: Mladež Ogranka Matice hrvatske u Zadru pokrenula humanitarnu akciju

Srcem i knjigom za život: Mladež Ogranka Matice hrvatske u Zadru pokrenula humanitarnu akciju

Ove godine je Ogranak Matice hrvatske u Zadru odlučio slaviti pravu ljubav organizacijom humanitarne akcije na Dan Valentinova pod nazivom „Srcem i knjigom za život“ čija će prikupljena sredstva biti donirana Ligi protiv raka u Zadru.

Valentinovo je dan  kojim slavimo najplemenitiji i najsnažniji ljudski osjećaj, ljubav, iz kojeg i za kojeg je stvoren svaki čovjek.  Prava ljubav omogućava i najsebičnijem biću izlazak iz samog sebe, shodno tome podrazumijeva nesebičnost, darivanje sebe drugoj osobi, žrtvovanje vlastitih komfora.

Prolazna zaljubljenost u našem okruženju često idiomatski percipirana kao „pogled kroz ružičaste naočale“, ponekad svojom karakteristikom zanesenosti onemogućava čovjeku da uvidi stvarne potrebe drugog.

Nažalost, u našem nimalo idiličnom svijetu surove stvarnosti, u kojem su i zaljubljenost i ljubav snažno komercijalizirani, postoje ljudi kojima je itekako potreba naša pozornost, vrijeme, nesebičnost i potpora.

Ove godine je Ogranak Matice hrvatske u Zadru odlučio slaviti pravu ljubav  organizacijom humanitarne akcije na Dan Valentinova pod nazivom „Srcem i knjigom za život“ čija će prikupljena sredstva biti donirana Ligi protiv raka u Zadru.

Humanitarna akcija će se održati 14. veljače u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru u razdoblju od 10 do 16 sati. Kupite neku od knjiga po promotivnoj cijeni, a uz nju dobivate ružu koju doniraju Nasadi d. o. o, savršen poklon za voljenu osobu i duhovno obogaćenje spoznajom da ste nekome pomogli u teškoj borbi protiv bolesti.

 


Reci što misliš!