Događaji

murvica

Otvoreni radovi na izgradnji vodovodne mreže naselja Baričevići

Otvoreni radovi na izgradnji vodovodne mreže naselja Baričevići

Danas su počeli radovi na izgradnji vodovodne mreže naselja Baričevići u Murvici. Projektom je predviđeno izgraditi oko 1800 metara nove vodovodne mreže. Radovi se prema ugovoru trebaju završiti u roku 6 mjeseci.

Mještani Baričevića više nego sretni što će napokon dobiti vodu. Jedna od njih je i majka troje djece Silvija Baričević: 

- Mi imamo gusternu i to je sve. To se zna kako to sve funkcionira, ali dogodi se situacija kada gusterna presuši, ljeti kad nema kiše i to je nezgodno. Moja susjeda se bavi turizmom, ima bazen, mi smo naprosto prisiljeni kupovati te cisterne, naručivati.... tako, kad smo vidjeli vodovodne cijevi, vijest je išla od kuće do kuće. Eto, napokon voda nam stiže.

Radovi će trajati pola godine, ističe direktor zadarskog Vodovoda Tomislav Matek : 

- Zadovoljan sam, kao direktor Vodovoda da će jedno naselje u samoj blizini Zadra dobiti vodu, to su zaslužili u 21. stoljeću da imaju vodu. Mogu reći da se tu radi o izgradnji mjesne vodovodne mreže u dužini od oko 1800 metara, to košta oko milijun i pol kuna. Radove financiraju Hrvatske vode s 80 posto a jedinica lokalne samouprave 20 posto.

Pomalo nevjerojatno ali trebalo je dočekati 2019. da mještani 20 - tak domaćinstava zaseoka Baričević, nadomak Zadru konačno dobiju vodu. Petar Bogović, zamjenik načelnika općine Poličnik nada se da će dolazak vode značiti i bolji život ali i doseljavanje u mjesto.

Izgradnjom vododvodne mreže u naselju Baričević svih 10 naselja Općine Poličnik imat će vodu.


Reci što misliš!