Događaji

"nemojte nikad biti kao mi"

Isprika vaterpolistima: Srbi oduševljeni izjavom hrvatskog komentatora

Isprika vaterpolistima: Srbi oduševljeni izjavom hrvatskog komentatora
Igor Soban/Slavko Midzor/PIXSELL

Incident koji se u nedjelju odigrao na splitskoj Rivi još je uvijek jedna od glavnih tema u regiji

Incident koji se u subotu dogodio na splitskoj Rivi, kad je skupina huligana nasrnula na vaterpoliste Crvene zvezde, još je uvijek jedna od glavnih tema u regiji. 

I dok policija još uvijek traga za dvojicom počinitelja, proširio se tekst u obliku autorskog komentara kojeg je napisao poznati komentator Sportkluba Neven Cvijanović. 

Cvijanović je u svom komentaru između ostalog, prstom upro u političare optuživši ih da su sve zakuhali, a vaterpolistima se ispričao uz poruku 'Nemojte nikad biti kao mi!'. 

Pitam se što to meni sve treba i zašto moram sad, umjesto da kresnem pivu ili dvije uz pregled premierligaškog dana na BBC-u, pisati ovaj komentar novog idiotskog ispada u Splitu. Naravno, ne moram, nitko me na to ne tjera, nalazim se tisućama milja daleko i nitko mi neće ništa reći ako ništa ne napišem, ali ne mogu protiv sebe. Moram nešto o ovome reći, pa kud puklo da puklo, kome se sviđalo ili ne sviđalo.

"Prije svega, jako me je sram. Vjerojatno vam je poznat taj osjećaj kad se iskonski sramite, kao da ste upravo vi jedini i isključivi krivac za sve. Kao da sam ja bio taj moron koji je udario te dečke na splitskoj rivi, kao da je moja ruka potjerala tog jadnog mladića u more i kao da sam ja osobno taj kreten koji je vikao “četnik”. I to je zanimljivo, čak sam više vremena proveo razmišljajući o tom najnižem stupnju čovjekova pretka koji viče iz gomile nego o toj čovjekolikoj hordi koja tuče. Mislim da se taj “junak” koji huška s tobože neprimjetnim “četnik” nalazi na nižoj ljestvici razvoja od onog koji podiže ruku na sportaše koji su u posjetu njegovu gradu, koji bi trebali iz njega ponijeti lijepe uspomene...."

Cijeli komentar pročitajte ovdje. 


Reci što misliš!