Događaji

vremenska prognoza

Većinom sunčano uz jaku buru i sjevernjak

Većinom sunčano uz jaku buru i sjevernjak

​U gorju i na sjevernom Jadranu vjetrovito, uz često i jak sjevernjak i buru, koja će uglavnom podno Velebita imati olujne udare. Uz djelomice sunčano vrijeme jutro će u gorju biti hladno, a najviša temperatura oko 4 °C. Duž obale toplije, od 10 do 13 °C.

Na srednjem i južnom Jadranu bura će biti još jača, kao i sjeverni vjetar na otvorenome moru, a olujni udari češći nego na sjevernom dijelu. Bit će većinom sunčano, uz najnižu temperaturu od 4 do 7 °C, u unutrašnjosti Dalmacije ponegdje i nižu od 0 °C, te najvišu od 5 °C u unutrašnjosti do 10 °C na obali i otocima, no osjet hladnoće bit će pojačan zbog jakog vjetra, uz koji će more biti umjereno valovito i valovito.

U utorak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti barem djelomice sunčano. Oborine će većinom izostati, a samo su rijetko moguće popodne u zapadnim predjelima. Jutarnja temperatura bit će oko 0 °C, a danju će porasti na vrijednosti oko 6 °C. Dojmu hladnoće doprinosit će umjeren, prolazno i jak sjeverozapadni vjetar.

I u središnjoj Hrvatskoj uglavnom suho, uz više sunčana vremena nego u ponedjeljak. Jutro će biti hladno uz 'minuse', a najviša dnevna temperatura 7 ili 8 °C. Povremeno će puhati umjeren sjeverni vjetar.

Od srijede - stabilnije i sunčanije, ali u početku još vjetrovito i hladno.


Reci što misliš!