Događaji

petak, 15. veljače

Predavanje nadbiskupa Puljića: Povijest i rad čovjeka odvija se preko braka i obitelji

Predavanje nadbiskupa Puljića: Povijest i rad čovjeka odvija se preko braka i obitelji
PIXSELL

"Povijest i rad čovjeka odvija se preko braka i obitelji", tema je predavanja koju će održati zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Predavanje će se održati u petak 15. veljače u dvorani Kneževe palače u Zadru s početkom u 17.00 sati. 

Događaj organizira Obiteljsko savjetovalište Caritasa Zadarske nadbiskupije povodom Međunarodnog tjedna braka.

Tjedan braka dio je međunarodne inicijative Marriage Week International koja se svake godine odvija u više od 26 zemalja Svijeta kako bi se od 7. – 14. 2. održao niz događaja kojima bi se proslavio brak i osnažili parovi u svojem međusobnom savezu i predanosti.

Tjedan braka potiče pojedince, udruge, tvrtke, vladine agencije, politička tijela, vjerske zajednice te sve ostale koji podržavaju iste ciljeve i vrijednosti da u tjednu od 7. do 14. veljače organiziraju jedan ili više događaja, od onih sasvim romantične prirode do onih edukativnih ili zabavnih.

Inicijativu Tjedan braka pokrenuli su Richard i Maria Kane 1997. godine u Velikoj Britaniji nakon što su od poznanika saznali da se rastaje. Na pitanje koji je razlog, očekujući jedan od velika 3 (financije, nevjera, neplodnost) iznenadili su se kad je razlog jednostavno bio “da smo se udaljili jedno od drugoga”. Kroz razgovor s voditeljima mnogih bračnih savjetovališta zajednički zaključak je bio da treba poduzeti preventivne mjere, jer najčešće bude prekasno kad se par odluči za neki oblik branog savjetovanja.

Prvi Tjedan braka otvorili su tadašnji britanski premijer John Major i njegova supruga.


Reci što misliš!