Događaji

posljedice juga

Županijska lučka uprava sanirat će oštećeni mul u Poljani

Županijska lučka uprava sanirat će oštećeni mul u Poljani

Prošlotjedno orkansko jugo, osim što je potopilo mnoge rive i zadalo muke vlasnicima brodica, oštetilo je mul ispred košarkaškog igrališta u Poljani.

Raspuklina je dugačka oko tri metra i na dijelovima široka više od deset centimetara, o čemu su Poljanci odmah obavijestili Općinu Preko, a oni nadležnu Županijsku lučku upravu.

-Nažalost, ove je zime bilo dosta vjetra, olujnog i orkanskog juga koje je iza sebe ostavilo štetu u mngim mjestima. Upoznati smo sa situacijom u Poljani i naravno da će Županijska lučka uprava sanirati oštećenje mula. Ali najprije se moraju napraviti sanacijski projekt i procjena troškova, potom odabrati izvođači koji će to kvalitetno obaviti. Oštećenja ovog tipa ne mogu se olako sanirati, od danas do sutra, i zato bi bilo neodgovorno tvrditi da ćemo to napraviti za mjesec ili dva. Vjerojatnije do jeseni ili kraja godine, pojasnio je Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar.

Dodao je i kako je upravo pri kraju priprema sanacije 50-ak metara operativne obale u Lukoranu, što je Županijska lučka uprava planirala za ovu godinu, a radovi bi, ako vremenske prilike dopuste, trebali početi 1. ožujka.

-Intenzivno se, u suradnji s tvrtkom Obala d. o. o., radi i na projektu proširenja lukobrana u trajektnoj luci Preko, koji ćemo, ako bude bilo moguće, financirati iz EU fondova ili, pak, iz vlastitog proračuna, najavljuje ravnatelj  Županijske lučke uprave Zadar.

 

 


Reci što misliš!