Događaji

nastupio i thompson

U Trilju predstavljena Dalićeva knjiga o SP-u

U Trilju predstavljena Dalićeva knjiga o SP-u
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Cijela dvorana, u kojoj se natiskalo oko 600 duša, velikim pljeskom i pjesmom pozdravili su veličanstven uspjeh Vatrenih i njihovog izbornika Zlatka Dalića

U triljskoj kino dvorani, u organizaciji Grada Trilja danas je predstavljena knjiga Zlatka Dalića ‘Rusija naših snova’.

Uz samog izbornika na predstavljanju su sudjelovali predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko,direktor HNS-a Marijan Kustić i moderator svečanosti, novinar Hit radija Ante Botić

Predstavljanje je počelo video uratkom o atmosferi koja je vladala u Trilju za vrijeme organiziranog gledanja utakmica Hrvatske na SP u Rusiji. Dobrodošlicu izborniku Daliću, predstavljačima knjige, gostima i svima koji su došli na ovu veliku triljsku feštu pjesmom ‘Domovina’ iskazali su Pivači župskog zbora sv. Mihovila Trilj.

"Bili smo u mnogim mjestima diljem Hrvatske, eto, jučer i u mome Livnu, i svugdje vlada prava atmosfera i to jako veseli. Knjiga je manje bitna od onog zajedništva koje so postigli i tome moramo težiti i dalje. Veliko hvala Trilju na toplom dočeku i onome što su priredili", kazao je Dalić, ističući kako je ponosan na sve što u knjizi stoji.

Cijela dvorana, u kojoj se natiskalo oko 600 duša, velikim pljeskom i pjesmom pozdravili su veličanstven uspjeh Vatrenih i njihovog izbornika Zlatka Dalića koji je svoj govor započeo prisjećanjem na dane uspjeha.

Izbornik se još jednom zahvalio svojoj obitelji, igračima, HNS-u, Hrvatima u Hrvatskoj, BiH i diljem svijeta, istaknuvši kako mu je čast biti na izborničkoj poziciji. 

Na pitanje o odigravanju utakmice reprezentacije u Splitu 10. listopada ove godine, izbornik je rekao:

"Dalmacija želi, kao i ostali dio Hrvatske, svoje Vatrene i ja tome težim i to je moj cilj i nadam se da će tako biti. Želim da svaki kutak Lijepe naš doživi i ugosti svoju reprezentaciju."

Predsjednik HNS-a Davor Šuker zahvalio je domaćinima na odličnom prijemu i atmosferi, istaknuvši kako će ovakve manje sredine imati uvijek njegovu potporu.

"Iako se nogomet u svijetu fokusira na organizacije i utakmice manje-više u glavnim gradovima, treba naglasiti kako 90 posto igrača dolazi iz ruralnih krajeva. Razgovarao sam s triljskim gradonačelnikom o pomoći ovom kraju u vidu terena s umjetnom travom, reflektorima i drugim sadržajima. Mi u HNS-u spremni smo pomoći realizaciju toga projekta, zajedno s ostalima", kazao je Šuker uz veliki pljesak nazočnih.

Prava erupcija oduševljenja nastala je u kino dvorani kada je uz taktove pjesme ‘Lijepa li si’ uslijedio izlazak na pozornicu gosta iznenađenja ove svečanosti Marka PerkovićaThompsona, s kojim je ovu pjesma pjevala cijela dvorana.


Reci što misliš!