Događaji

G&V Line Iadera

Početkom travnja trebala bi krenuti brzobrodska linija Rijeka - Zadar

Početkom travnja trebala bi krenuti brzobrodska linija Rijeka - Zadar
G&V Line Iadera

Među novim sezonskim brodskim linijama najveće zanimanje privukla je brzobrodska linija Rijeka - Zadar, s ticanjem luka Krk, Lopar i Novalja. Na natječaju koncesiju za tu liniju dobio je zadarski brodar G&V Line Iadera, no u posljednji trenutak pojavio se problem.

Još u prosincu 2018. zadarski je brodar dobio sve potrebne suglasnost Lučkih kapetanija i Županijskih lučkih uprava: Lopara, Krka i Novalje.

Do Zadra, s ticanjem već spomenutih luka, prema redu plovidbe stizalo bi se za četiri sata.

No kad je već trebala početi internetska prodaja karata, za liniju koja bi trebala krenuti s plovidbom početkom travnja, pojavio se problem.

Naime, Lučka uprava Krk prvotno je izdala a kasnije povukla suglasnost.

- Iz Krka su nam povukli suglasnost, iz nekih čudnih razloga. Naime, tvrde da su preokupirani s turističkim brodovima. To je po nama protupravno a i zna se što je prioritet. Ne vidimo razlog da se ta odluka povuče, kazao je za HRT direktor G&V Line Iadera, Dražen Montana.

Ovakvom odlukom s Krka iznenađen je i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, koji podsjeća da je jedan od zadataka Lučkih uprava da povezuju a ne razdvajaju i da će morati podastrijeti jako uvjerljive razloge za povlačenje suglasnosti. No uvjeren je kako će se odluka Grada Krka revidirati i kako će linija profunkcionirati kako je i planirano.


Reci što misliš!