Događaji

uspješna akcija policije

Gračac: Uhićeni krijumčari migranata, zaplijenjeni šleper i bijeli VW Passat koji je služio kao mamac

RTL-ova ekipa prva je snimila u Gračacu ispred policije šleper u kojem su bili migranti i luksuzni bijeli passat - oba slovenskih registarskih tablica. Njih je policija jutros u pojačanoj kontroli prometa upravo usmjerenoj na suzbijanje šverca ljudima u Gračacu zaustavila oko četiri sata ujutro.

Passat je služio kao mamac koji u principu uvijek ide prvi, napravi prekršaj i onda policija zaustavi tog mamca, a krijumčari prođu.

RTL je prvi doznao da su uz migrante privedena i dvojica krijumčara ljudima, a u postaji u Gračacu je trenutno više desetaka migranata.

Kasnije tijekom dana oglasila se i policija potvrdivši da su ''jutros, oko četiri sata u Gračacu prilikom pojačanog postupanja policije po nezakonitim migracijama, policijski službenici Postaje granične policije Gračac zaustavili teretno vozilo slovenskih registarskih oznaka pri čemu je u tovarnom dijelu pronađeno nekoliko desetaka osoba''.

''U službene prostorije privedene su dvije osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravaka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Shengenskog sporazuma. Također, u službenim prostorijama Postaje granične policije Gračac nalazi se nekoliko desetaka stranih državljanina u cilju utvrđivanja njihovog statusa boravka u RH'', priopćila je policija.

Ističu da je ''u tijeku daljnje kriminalističko istraživanje koje provode policijski službenici PU zadarske kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti vezane uz navedeni događaj''.


Reci što misliš!