Događaji

ponedjeljak, 25. veljače

Predavanje o inovacijama, kulturi i ortačkom kapitalizmu u GKZD

Predavanje o inovacijama, kulturi i ortačkom kapitalizmu u GKZD

U ponedjeljak 25. veljače 2019. s početkom u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar zakazano je zanimljivo predavanje.

Dr. sc. Jadranka Švarc (Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Zagreb) i prof. dr. sc. Jasminka Lažnjak (Odsjek za sociologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu) održat će javno predavanje na temu "Inovacije, kultura i ortački kapitalizam: postoji li veza?". 

Predavanje se održava u sklopu ciklusa javnih predavanja i diskusija "Javna sociologija" u organizaciji Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru.

600600p18146EDNmainimg-25.-2.-2019.jpg

Inovacije, kultura i ortački kapitalizam: postoji li veza?

Problem sporog gospodarskog razvoja Hrvatske, njenog zaostajanja za članicama Europske unije, te nizak inovacijski i poduzetnički kapacitet u centru je mnogih socioloških i ekonomskih analiza. Ovo predavanje bavi se povezanošću inovacijske kulture i regionalnog razvoja u cilju razumijevanja je li i u kojoj mjeri vrijednosni sustav utječe na razinu inovativnosti i poduzetništva u pojedinim regijama Hrvatske, a što posredno može pridonijeti razumijevanju kulture i gospodarskog razvoja općenito.

Predavanje se temelji na knjizi "Inovacijska kultura u ortačkom kapitalizmu" u kojoj autorice prezentiraju rezultate istraživanja o povezanosti inovacijske kulture i regionalnog razvoja u Hrvatskoj.


Reci što misliš!