Događaji

vrijedna donacija

Biogradskoj bolnici doniran uređaj za terapiju udarnim valom

Biogradskoj bolnici doniran uređaj za terapiju udarnim valom
BnM

Terapija udarnim valom je neinvazivno rješenje za kroničnu bol u ramenima, leđima, laktima, koljenima ili petama, kazala je Andrea Tudorović, glavni fizioterapeut, naglasivši kako je terapija udarnim valom ili shockwave terapija nova tehnika u fizikalnoj terapiji.

U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru predstavljena je donacija Grada Biograda te općina Pakoštane i Sv. Filip i Jakov u iznosu od oko 90.000 kuna, kojom je bolnici osiguran najsuvremeniji uređaj za terapiju udarnim valom ili shockwave terapija (extracorporeal shockwave therapy, ESWT) kojom se rješavanju mnogi kronični i akutni procesi u organizmu, a izrazit učinak ima u rješavanju bola.

Kupljeno je i niz medicinskih uređaja među kojima je i sterilizator. A osim nove informatizacije cjelokupne bolničke djelatnosti i uvođenja digitalizacije rendgena s najsuvremenijim softwareom s nadogradnjom potrebnom za planiranje operativnih zahvata, paleta bolnička usluga proširena je i s novim ambulantama od kojih ističemo ambulantu za liječenje boli te s nekoliko novih postupaka poput ugradnje umjetnih zglobova ramena. 


Reci što misliš!