Događaji

samo pozitiva

Josipa Mikulić o akciji #Trashtag: Priroda i more su nam sve

Josipa Mikulić o akciji #Trashtag: Priroda i more su nam sve

Planetarno popularni izazov #trashtag i u Dalmaciji! O zanimljivoj akciji koja će se održati ove subote u Zatonu kod Šibenika razgovarali smo s mladom Josipom Mikulić.

Zatonjani se pridružuju globalnoj akciji: u akciji ‘Trashtag Challenge’ čistit će plaže od smeća.

Riječ je o ekološkom izazovu koji je postano planetarno popularan, a s kojim se izazivaju stanovnici Zemlje svih generacija da očiste svoja područja od otpada i potom fotografije objave na društvenim mrežama.

Svi mještani, ali i ostali ljubitelji Zatona, mogu se pridružiti akciji čišćenja otpada kojeg su jake struje i vjetrovi nanijeli na plaže.

- Zaista volim prirodu i more, neopisivo, a kako je jugo nanijelo strašno puno smeća, odlučila sam uputiti poziv svima koji bi se uključili u eko akciju, iskreno očekivajući da će se jedna do dvije osobe javiti... ali interes je puno veći, zbog toga sam presretna, kaže nam Josipa.

- Pratim razne stranice za očuvanje prirode, pa tako i Challenge for change. On je jako popularan, jako je pozitivna ova priča, poželjela sam je i kod nas. Želja mi je da se svi udruže, jer priroda i more su nam sve, životinje ugibaju,  truju se, treba nam svima neki šamar stvarnosti - izgubit ćemo sve ako nešto sami ne promjenimo!

Sve je više akcija koje koriste hashtag #trashtag pa se tako poziva ljude na fotografiranje prirode prije i nakon čišćenja, a potom se na društvenim mrežama dijele rezultati uz spomenuti hashtag.

O ovom fenomenu možete doznati više i u videu:


Reci što misliš!