Događaji

potraga za Turčinom

Tri osobe ubijene a devet ranjeno u pucnjavi u Utrechtu

Tri osobe ubijene a devet ranjeno u pucnjavi u Utrechtu
AP Images

Tri osobe ubijene su u pucnjavi u Utrechtu, a policija traga za 37-godišnjim Turčinom u svezi s tim napadom, izjavili su gradonačelnik i policija.

Gradonačelnik Jan van Zanen rekao je da su tri osobe ubijene a devet ranjeno.

Van Zanen je u video poruci rekao kako vjeruje da napad ima teroristički motiv i nije isključio mogućnost da je bilo nekoliko napadača.

Policija traži jednog osumnjičenog, 37-godišnjeg muškarca rođenog u Turskoj i njegovu je fotografiju objavila na Twitteru.

"Policija poziva građane da pripaze na 37-godišnjeg Gokmena Tanisa (rođenog u Turskoj) u vezi s jutrošnjim incidentom", navodi se u priopćenju i upozorava građane da mu ne prilaze.

Istražitelji su pronašli crveni automobil za koji vjeruju da ga je osumnjičeni koristio za bijeg s mjesta napada.

Vlasti su dosad samo potvrdile da je nekoliko ljudi ozlijeđeno u pucnjavi u gradskom tramvaju u zapadnom dijelu grada. Po riječima Van Zanena, troje od devetero ranjenih teške je ozlijeđeno.

Vlasti su povisile stupanj uzbune u Utrechtu na najviši razinu, školama je naređeno da zatvore vrata, a različite sigurnosne službe povećale su mjere sigurnosti u zračnim lukama i ostaloj vitalnoj infrastrukturi.

Nizozemski premijer Mark Rutte rekao je da su svi napori usredotočeni na hvatanje "osumnjičenog ili osumnjičenih".

"Naša zemlja danas je pogođena napadom u Utrechtu", rekao je Rutte. "Policija i tužitelji istražuju što se točno dogodilo. Zasad je poznato da je otvorena vatra na ljude koji su sjedili u tramvaju u Utrechtu, da ima ranjenih i moguće mrtvih."


Reci što misliš!