Događaji

od 26. do 28. ožujka

Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića domaćin je državnog natjecanja učenika srednjih škola

Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića domaćin je državnog natjecanja učenika srednjih škola

Od 26. do 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu održat će se WorldSkills Croatia – državno natjecanje učenika strukovnih škola.

Kao najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe, na WorldSkills Croatia natjecat će se 400 najboljih učenika strukovnih škola u više od 40 strukovnih disciplina.

Natjecatelji će na natjecanju prezentirati stručne kompetencije i demonstrirati vještine potrebne za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje.

Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića bit će škola domaćin WorldSkills Croatia državnog natjecanja u dvije discipline: AGRO i CVJEĆARSTVO.

Kao domaćin, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića odgovorna je za organizaciju i kvalitetnu provedbu državnog natjecanja u spomenutim disciplinama. U disciplini AGRO prijavljeno je 12, a u disciplini CVJEĆARSTVO 7 škola iz cijele Hrvatske.

Osim domaćinstva, učenici i mentori Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića sudjeluju na navednenom državnom natjecanju u čak četiri discipline: AGRO, CVJEĆARSTVO, PEKARSTVO i VETERINA.

S obzirom na razinu i veličinu natjecanja, ovo će biti odlična prilika za promociju i podizanje aktivnosti strukovnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj, kao i modernizaciju nacionalnih strukovnih natjecanja te povezivanje sustava strukovnog obrazovanja i industrije. Izuzetno je potrebno promicati važnost strukovnih vještina kao ključne osnove za rast hrvatskoga gospodarstva.


Reci što misliš!