Događaji

neka se i vaš glas čuje

Sudjelujte u najvećem studentskom istraživanju o plaćama i karijeri

Sudjelujte u najvećem studentskom istraživanju o plaćama i karijeri
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Putem ovog istraživanja studenti imaju priliku istaknuti koju razinu plaće očekuju, koji benefiti ih privlače kod poslodavaca, kako donose odluke oko prijave na posao te što ih motivira u radu.

CareerCentar organizira najveće studentsko istraživanje na području cijele Hrvatske kako bi se dobilo sveobuhvatnu sliku o studentima i njihovima potrebama na tržištu rada.

Tvrtke su danas, puno više nego prije, spremnije slušati tržište. Val iseljavanja, smanjena ponuda na tržištu rada i potreba za kvalitetnim radnicima dovela je do toga da se tvrtke sve više trude istaknuti kao atraktivan poslodavac. Razlog? Plaća više nije dovoljna i počelo je nadmetanje po pitanju drugih faktora rada, kao što su fleksibilno radno vrijeme, ponude treninga, dizajn ureda, stalno dostupno voće i napitci, sobe za opuštanje i drugi, manje ili više inovativni benefiti kojima tvrtke žele privući i zadržati radnike.

Iz CareerCentra ističu kako će istraživanje otvoriti oči nekim poslodavcima koji još nisu shvatili koliko su studenti bitan segment na tržištu rada koji ima određenih potreba i očekivanja od svojih prvih radnih iskustava. Trebamo se truditi stvarati kvalitetna i pozitivna radna iskustva upravo u segmentu onih kojima su ta iskustva prvi kontakt s profesionalnim svijetom. Tako ćemo dugoročno utjecati na ponudu znanja i rada na tržištu i njihovu motivaciju da u budućnosti sami stvaraju pozitivnu radnu atmosferu.

Istraživanje možete pronaći na POVEZNICI.


Reci što misliš!