Događaji

utorak, 26. ožujka

Radionica dječje slikovnice u Gradskoj knjižnici

Radionica dječje slikovnice u Gradskoj knjižnici

Radionica će se održati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar u vremenu od 14 do 16 sati 26. ožujka 2019. godine

Radionica ima cilj  poticanje čitanja kod djece, upućivanje na knjigu i uključuje razgovor sa djecom o knjigama, slikovnicama, njihovom nastanku, od priče, preko ilustracija do tiska, a isto tako i vlastito stvaranje i  izradu svoje, autorske knjižice, koja može poslužiti i kao poklon prijateljima, a to je još jedan od načina na koji knjiga može biti prisutna u životu djece.

 Radionicu će održati Sanja Pribić – diplomirana umjetnica, članica hrvatskih strukovnih udruženja (HDLU, ULUPUH, HZSU). Bavi se ilustriranjem i grafičkim dizajnom. Dosad je ilustrirala više udžbenika, slikovnica, brošura, plakata i knjiga za djecu i odrasle, a ilustracije objavljuje i u hrvatskim časopisima za djecu. Sudjelovala je na 104 skupne izložbe u zemlji i inozemstvu. Priredila je 25 samostalnih izložbi. Dobitnica je Pohvale nagrade Grigor Vitez za ilustracije u autorskoj slikovnici “Putovanje plave suze” (2014.) i Specijalne nagrade na međunarodnom Biennalu ilustracije u Zagrebu (2016.). Finalistica je nagrade “Ovca u kutiji” (2016.). Godine 2018. članica žirija međunarodnog Biennala ilustracije u Zagrebu.

Sanja Pribić je ruskog porjekla, a rođena je u Zagrebu. Diplomirala je na Grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu 1986.


Reci što misliš!