Događaji

Dies academicus

Druženje ponosnih i budućih studenata Sveučilišta u Zadru

Druženje ponosnih i budućih studenata Sveučilišta u Zadru
F. Brala

Obilježavanje Dana Sveučilišta danas je nastavljeno predstavljanjem studenata na Narodnom trgu te čitanjem poezije i koncertom studentskih bendova. Studentice i studenti su animirali prolaznike, najviše djecu, koja su se pridružila proslavi noseći zastavice s natpisom "I ja ću biti student Sveučilišta u Zadru".

- Pokazali smo našim sugrađanima čime se bavimo na Sveučilištu ali i kako zajednički dijelimo ovaj grad i možemo imati zanimljiv suživot. Do kraja tjedna imamo puno zanimljivih događaja, vjerujem da će nas Zadrani podržati svojim dolaskom, rekla nam je Ruža Meštrović iz Studentskog zbora, koja je s drugim studentima nosila natpis "Ponosni student Sveučilišta u Zadru".

Studenti su u kratkoj konferansi podsjetili na tradiciju koju Sveučilište baštini od 1396. godine, odnosno osnutka dominikanskog učilišta.

Godine 1956. osnovan je Filozofski fakultet, da bi napokon 2002. godine bilo obnovljeno kao Sveučilište u Zadru. Osim bogatom poviješću može se pohvaliti visokim dosezima svojih studenata u različitim poljima, a ovog puta posebice su istaknuti sportski rezultati ostvareni u posljednje dvije godine.

U zabavnom dijelu nastupilo je sedam glazbenih sastava koji su izveli pjesme na hrvatskom, engleskom, talijanskom i francuskom jeziku. Studenti povijesti predstavili su se kostimima iz antičkih vremena.

 


Reci što misliš!