Događaji

vremenska prognoza dhmz-a

Sunčano i burovito, temperature do do 21 °C

Sunčano i burovito, temperature do do 21 °C
Bojan Bogdanić

Bura će ujutro puhati i u većinom sunčanoj Dalmaciji, a tijekom dana će je uglavnom zamijeniti maestral, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito, vidljivost izvrsna.

Temperatura zraka ujutro uz obalu od 6 do 10 °C, najviša dnevna od 19 do 21 °C!

Sljedećih dana diljem Hrvatske još toplije, ali je po nizinama unutrašnjosti i dalje moguć slab mraz, osobito u subotu. Vikend još pretežno vedar, uz mogućnost mjestimične kratkotrajne magle, te uz više oblaka u subotu uglavnom u Podunavlju.

U ponedjeljak je pak gotovo sigurno novo naoblačenje, prema večeri i sve veća vjerojatnost kiše i jačanja sjevernog i sjeveroistočnog vjetra. Još zamjetnija promjena vremena vrlo je vjerojatna u utorak, kada je u gorju ponovno moguć snijeg, a osobito na Jadranu i pljuskovi s grmljavinom, te opet često jaka bura, mjestimice i olujna, barem na udare.

No, do tada pretežno sunčano, osobito za vikend i vedro, s rijetko gdje umjerenom burom pa maestralom, te iznadprosječno toplo, što je jamačno još vidljivije na priloženim grafikonima odstupanja ovogodišnje temperature zraka od prosječne najniže i najviše.

Zahladnjenje s prvom ovomjesečnom burom, kao i ovotjedno s drugom, te treće u sljedećem tjedn - gotovo kao po tradiciji 3 "marčane" bure - samo će malo ublažiti iznadprosječnu toplinu ovog ožujka, koji će u mnogim hrvatskim krajevima biti među najtoplijih u znanoj povijesti mjerenja, a ponegdje možda čak i rekordan, piše HRT.


Reci što misliš!