Događaji

utorak, 7. svibnja

Zadar domaćin 4. Konferencije vjerskog turizma, sakralne baštine i hodočašća

Zadar domaćin 4. Konferencije vjerskog turizma, sakralne baštine i hodočašća

Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma agencija LUX Promocija organizira 4. Konferenciju vjerskog turizma, sakralne baštine i hodočašća koja će se održati u Zadru u utorak 7. svibnja u prostoru Kneževe palače.

Četvrta Konferencija vjerskog turizma, sakralne baštine i hodočašća, otvara suradnju u zajedničkim aktivnostima crkve i države u razvoju vrijedne turističke ponude. Ciljevi su potpora državnih institucija i promatranje vjerskog turizma kao spoja materijalne i duhovne baštine, izdvajanje vjerskog turizma kao posebnog oblika turizma iz Kulturnog turizma, u novoj Strategiji razvoja turizma (2020.-2030. godine).

Namjera je razvijati iznimno vrijedan potencijal vjere u turizmu i hodočašća za kreiranje novih programa kojima se Hrvatska predstavlja na sajmovima u svijetu i podizanje gospodarskog rasta putem turističkih sadržaja nevezanih uz glavnu turističku sezonu. Među ciljevima 4. Konferencije je značajniji angažman crkve i vjerskih zajednica  u novom pristupu vjerskom turizmu, posebno u turističkim mjestima s ciljem primjerenog predstavljanja religijskih sadržaja i poruka turistima.

Cilj je i posebna edukacija turističkih vodiča za upoznavanje sve većeg broja putnika - turista s religijskim sadržajima gradova i vodstva po sakralnim objektima. Radi se i na provođenju aktivnosti za prepoznavanje potencijala graditeljske sakralne baštine od strane države i njene obnove putem fondova EU, te podrške države u promociji, financiranju manifestacija vjerskog turizma i hodočašća putem državnih natječaja, te izradbi kvalitetnih  turističkih brošura.

Konferencija je jedinstvene tematike na temu vjerskog turizma. Organizirana je relevantan skup u Hrvatskoj jer programom objedinjuje i uvažava nastojanja razvoja u segmentu turizma sve vjerske zajednice i državne institucije, uz Hrvatsku Biskupsku Konferenciju, obuhvaćena je i Islamska zajednica, Židovska zajednica, Srpska Pravoslavna Crkvena općina, te druge vjerske zajednice. Konferencija održavanjem i vrijednim temama gradi održive temelje za razvoj i ekspanziju vjerskog turizma i hodočašća u Hrvatskoj.


Reci što misliš!