Događaji

dan planeta

Mališani iz dječjeg vrtića Radost na Voštarnici postavili eko-poruke

Mališani iz dječjeg vrtića Radost na Voštarnici postavili eko-poruke
Iva Pejković

Ovo je peta godina za redom kako djeca dječjeg vrtića Radost – Zadar, područni objekt Voštarnica, postavljaju eko poruke po zelenim površinama kvarta Voštarnica.

U ovoj akciji, dijete je u središtu zbivanja, ono je izradilo crtež i ispisalo porukicu učeći na taj način prva slova, riječi i rečenice. Izlažući njegov crtež na javnoj površini šaljemo mu poruku o tome koliko ga volimo,koliko nam je važan on i ono što stvara.Na ovaj način ga osnažujemo i jačamo njegovo , samopouzdanje, samopoštovanje i  pozitivnu sliku o sebi koja mu je neophodna za uspjeh u školi i općenito u životu.

Na ovaj način obilježavamo Dan planete Zemlja šaljući poruku za čišćim i urednijim, održivim okolišem. Ovo je samo dio eko programa koji se odvija u našem vrtiću , programa koji je sastavni dio naše  svokodnevnice i kulture življenja. Izrada porukica sada već pripada tradiciji vrtića Voštarnica jer u njoj sudjeluju sve skupine djece, odgojiteljice i roditelji koji prepoznaju vrijednost ali i draž ove akcije, rado se odazivaju i pomažu.

Suradnja s roditeljima nam je važna. Aktivnim sudjelovanjem u aktivnostima, roditelji postaju suradnici ali i partneri  odgojno obrazovnog sustava.

Osim s roditeljima, na ovaj način ostvarujemo i suradnju s širom društvenom zajednicom što je također sastavni dio našeg kurikula.

Na kraju bih se zahvalila svim stanovnicima kvarta Voštarnica koji podržavaju ovu akciju, uvažavajući prvenstveno djecu, njihove potrebe, znanja i prava,svim  anonimnim i osvještenim ljubiteljima prirode, ljudima koji prepoznaju eko probleme naše planete koji popravljaju male dječje instalacije kad ih vjetar, kiša ili druge vremenske prilike sruše. Veliko hvala, zaključuje Neda Grbin, odgojiteljica.

 

 


Reci što misliš!

  Vezane vijesti