Događaji

od 26. travnja do 28. travnja

Posljednji vikend u travnju rezerviran je za Zrmanja Adventures Festival!

Posljednji vikend u travnju rezerviran je za Zrmanja Adventures Festival!

Donosimo vam detalje Zrmanja Adventures Festivala, koji se održava posljednji vikend u travnju, od 26.-28.4.2019, na rijekama Zrmanji, Krupi i Krnjezi.

SUP štafeta koja je prošle godine imala svoju premijeru na festivalu ove godine u istoj izvedbi iz Obrovca seli na lokaciju u Muškovcima gdje će se ponovo natjecati timovi s po troje natjecatelja.

Trail Tri Rijeke kao jedna od najmnogobrojnijih trail natjecanja u županiji dobio je i kraću verziju od svega 7 km namijenjenu onima koji žele provesti dan s obitelji u prirodi, odnosno kojima je 14 km originalne staze iz bilo kojeg razloga je previše.

RR-6 kao izvedenica dobro poznate rafting regate po prvi put u našim krajevima odigrat će se kao duatlon. Svaki tim (sastavljen od 6 natjecatelja) svojim raftom forsira (prelazi) rijeku Zrmanju, trči s raftom uz uzbrdicu do 45% nagiba i dužine do 200 m po zahtjevnom krškom terenu do startne linije gdje se ukrcavaju u raft i idu u spust od 2.5 km.

Natjecatelji veslaju na dionici rijeke Zrmanje koja se nalazi u okviru službene kajak/rafting staze na relaciji Grotlo – Muškovci, gdje spust i završava. Vremenski i dužinski znatno kraće od već poznate (tradicionalne) rafting regate, ali znatno intenzivniji i dinamičniji; sastoji se od trčanja i veslanja te su vremenske razlike timova puno manje.

Festival će tijekom tri dana kroz izvedbu SUP-a, Traila tri rijeke i RR6 (run-raft-6 competitors) sudionicima i publici pokazati svu ljepotu ovog prostora.

U sklopu festivala u subotu će se održati i besplatna radionica plesa sa svili koju će izvoditi skipina Fly High. Cure su uz radionicu pripremile i atraktivan nastup.

Fly High je skupina iz Zagreba koja se bavi plesom na svili. Osnovana je 2014. godine, a cilj joj je približiti ovu zračnu vještinu široj publici kroz organizirane treninge, radionice i nastupe. Ples na svili zanimljiv je spoj umjetničkog izričaja, plesnog pokreta i zračnih akrobacija. Još jedna privlačna strana ovog sporta je to da je svilu moguće postaviti na raznim mjestima u prirodi pa tako postoji nebrojeno mnogo lokacija za treniranje. Cure su već isprobale razne mostove, stijene, drveće u parkovima no svakako dosad najzanimljivije mjesto bilo je 280 metara iznad Crvenog jezera.

Uz cure ove godine predstavit će se i Tentsile Tree Tents.

Oni su grupa entuzijasta koja sebe naziva istraživačima, pionirima, izumiteljima, ekolozima, ali najviše od svega, vole boraviti u šumi i biti okruženi ljepotom veličanstvenog drveća. Sve što čine i čime se bave kao cilj ima očuvanje drveća i poticanje drugih da ih zavole.

Zanimljiva informacija je da za svaki prodani šator tentsile posadi 18 stabala.

Svi koji u subotu budu na trailu, plesu na svili ili radionicama moći će isprobati kako je boraviti u šatoru koji nije na zemlji.

Da festival nije samo pun aktivnosti već ima i svoju akademsku stranu potrudit će se i razni predavači.

U subotu će se održati prva radionica/ okrugli stol na temu; Zaštita rijeka i njihova upotreba u ekonomskom razvoju lokalne zajednice, dok će se u nedjelju održati radionica škole u prirodi.

Važno je napomenuti da su organizatori osigurali besplatno kampiranje svim natjecateljima i ljudima željnima boravka u prirodi u bazi Riva Rafting Centra.


Reci što misliš!