Događaji

u vijećnici grada

Potpisan ugovor za Centar Mocire

Potpisan ugovor za Centar Mocire

Uvjeren sam da smo pred konačnim dovršetkom Centra koji bi trebao biti useljiv za 9 mjeseci, kazao je zadarski gradonačelnik Branko Dukić pri potpisivanju ugovora o rekonstrukciji i dogradnji zadarskog Centra za odgoj, obrazovanje, rehabilitaciju i smještaj osoba s posebnim potrebama.

Za ovaj posao vrijedan 19 milijuna kuna bez PDV-a na javnom natječaju odabrana je  zadarska tvrtka Krekić Avangard. Potpisivanju ugovora nazočila je državna tajnica Maja Pletikosa te predstavnici više ustanova i udruga čiji štićenici već 13-14 godina iščekuju dovršetak Centra. 

- To je neizmjeran pomak za školu, imat ćemo 4 puta veći prostor nego sada, moći ćemo raditi pema suvremenim metodama, imat ćemo sobu za senzorni integraciju, imat ćemo sportsku dovranu, prostor za priredbe, kazao je gradonačelnik Branko Dukić.

- Mene posebno veseli što će Centar biti namijenjen uz ostale i skupini mladih osoba iznad 21 godine koja sad trenutno u pravilu na skrbi roditelja koji su ionako preopterećeni. Ta djeca su u pravilu zatvorena negdje u četiri zida s vrlo malo aktivnosti i kvalitetnog života i sigurna sam da će Centar Mocire pridonjeti jakom poboljšanju kvalitete života kako njih, tako i generacija koje dolaze, istaknula je Suzana Periša, predsjednica udruge za Down sindrom.

Na važnost događaja simbolično je ukazala i Irena Palčić, predsjednica udruge Svjetlo koja je podsjetivši da se ugovor potpisuje na Veliki petak, izrazila nadu kako muka roditelja i svih uključenih u projekt, time završava.


Reci što misliš!