Događaji

23. travnja

Što nas sve očekuje na manifestaciji "Noć knjige"?

Što nas sve očekuje na manifestaciji
Iva Pejković

Donosimo kratak pregled događaja koji vas očekuju u ovogodišnjoj Noći knjige

Gradska knjižnica Zadar povodom Noći knjige organizira cjelodnevnu izložbu posvećenu knjigama i stripovima s upečatljivim likovima, pod nazivom "Poznati junaci".

"Ostavština junaka" prezentacija je frazema, pojmova, riječi i drugih oblika koji su iz knjiga i stripova ušli u govorni jezik. Prezentacija će se postaviti na ekranima u Središnjoj knjižnici.

Od 16 do 17 sati očekuje vas "Mali morski utorak" - Radionica namijenjena učenicima 2. - 6. razreda osnovne škole. Djeca će čuti priču o ribaru Santiagu koji je ulovio veliku ribu, no bez pomoći Spužve Boba i ekipe cijeli pothvat visi o niti.

Od 16 do 17 sati održat će se i tematski kviz "Na kvizu se poznaju junaci".

U Ogranku Arbanasi od 13 do 14 sati u posjet dolaze mališani iz dječjeg vrtića Sunce koja će obući svoje piđamice u poslušati priče za laku noć.

Književna udruga Ludens u Indie baru organizira kviz na temu književnih likova i naslova klasične književnosti te poznavanja suvremenih autora "Tko se boji knjige još?" Početak je u 19 sati.

U Guma baru očekuje vas druženje s autorom Franom Herendom koji će vas voditi kroz povijesno putovanje Zadrom u „1202.“ pa sve do modernog svijeta korporacija i intrigantnih susreta u „Sobi 909“. S autorom će razgovarati Valentina Mlađen. Početak je u 19 sati.


 


Reci što misliš!