Događaji

druga strana priče

Dr. Jusup opisao svoj ratni put i borbu s multiplom sklerozom

Dr. Jusup opisao svoj ratni put i borbu s multiplom sklerozom

Doktor Goran Jusup pustio je ekipu 24 sata u svoj stan. Otkrio je kako je spašavao ranjenike u ratu te zašto se razočarao u politiku.

"Vrlo davno je to bilo na Velebitu i u Bosni poviše Drvara, kamo smo išli kao postrojba. Dolaziš, a cijelo je polje mrtvo, samo leže mrtvi. Netko jaukne, netko viče: ‘Doktore, brzo!’. Dođeš do njega da mu pomogneš, vidiš da ne možeš ništa napraviti jer hitno mora u bolnicu. A kako u bolnicu kad te avioni nadlijeću, a granate padaju po nama?! Tuku po nama. To je užas, užas, pravi užas..."

Tako je svoj ratni put za 24 sata opisao obrovački liječnik dr. Goran Jusup, koji je u Domovinskom ratu bio pripadnik 112. brigade HV-a.

Slučaj dr. Jusupa i njegove navodne medicinske sestre već danima šokira hrvatsku javnost. Priča o ordinaciji u Obrovcu podigla je puno prašine nakon što su ljudi vidjeli najavu emisije “Provjereno”, u kojoj doktor Jusup vrijeđa i psuje, a njegova sestra kaže kako ne zna koju je školu završila. HZZO je u međuvremenu dr. Jusupu otkazao ugovor jer ga je napustilo oko 900 pacijenata, ali on to ne priznaje. Komora medicinskih sestara objavila je da žena koja radi u ordinaciji dr. Jusupa nema licenciju za rad.

Najavio je da će tužiti HZZO, a priznao je i kako je svjestan svojih zdravstvenih problema. Ugovor mu traje do kraja ovog mjeseca, no bio je dovoljno priseban da ode na bolovanje jer je svjestan da više ne može raditi odgovoran liječnički posao, koji je godinama obavljao bez premca.

"Shvatio sam da nisam baš dobro. Na bolovanju sam. Ne želim se liječiti jer je multipla skleroza neizlječiva bolest. Razočarao sam se. Više nemam volje ni stan čistiti. Ja sam to sve sam održavao i čistio, kao i obiteljsku kuću u Starigrad Paklenici."

Dr. Jusup bio je dugogodišnji vijećnik HSLS-a u Gradskom vijeću Obrovca. HSLS-ovka i Obrovčanka Marijana Pjetraj rekla je da je Jusup u Obrovac došao kao požrtvovni mladi liječnik koji je u tom gradu vidio perspektivu. Priznao je da se razočarao u politiku zbog moćnika na vlasti koji su tjerali po svome na štetu malog čovjeka.

"Kao gradski vijećnik predložio sam da se svi odreknemo 1000 kuna mjesečno od vijećničkih naknada u korist jadnog naroda, bijede i sirotinje. Kad sam to predložio, predsjednik vijeća stavio je to na glasanje i pitao sve: ‘Tko je za prijedlog dr. Jusupa?’ Samo smo ja i stranački kolega digli ruke. Svi ostali ništa. Zato za njih danas imam smo ružne riječi", kazao je liječnik.    


Reci što misliš!