Događaji

srijeda, 15. svibnja

Svečano se otvara 20 milijuna kuna vrijedan odašiljač Ugljan – Mala Glava

Svečano se otvara 20 milijuna kuna vrijedan odašiljač Ugljan – Mala Glava
Odašiljači i veze

Svečano otvorenje objekta Odašiljača i veza Ugljan – Mala Glava održat će se u srijedu, 15. svibnja 2019. godine s početkom u 11,30 sati.

Osamdeset i pet metara visok antenski stup na otoku Ugljanu ujedno je i najveće investicijsko ulaganje OIV-a u prošloj godini (20 milijuna kuna). Radi se o najvišem stupu ove vrste, točnije čelične konstrukcije u Hrvatskoj, a sklopu puštanja u rad ovog objekta OIV će svečano obilježiti i 93 godina postojanja. 

Cilj projekta je podizanje kvalitete usluga i preseljenje OIV-ove, ali i radiokomunikacijske i telekomunikacijske opreme drugih korisnika, istočno od postojeće lokacije u krugu tvrđave Sv. Mihovil na novu lokaciju na vrhu Mala Glava.

Novi objekt na novoj lokaciji u značajnoj će mjeri doprinijeti poboljšanju kvalitete prijma televizijskih i radijskih sadržaja u zadarskome kraju, ali i signala mobilne telefonije i drugih korisnika koji će koristiti OIV-ov objekt za smještaj svoje elektroničke komunikacijske opreme, a sastoji se od ranije spomenutog antenskog stupa visine osamdeset i pet metara te pogonskog objekta za smještaj uređaja i opreme.


Reci što misliš!