Događaji

#izbori2019

Radimir Čačić: Autocesta ne bi prošla kroz Zadar da je nisam nametnuo

Radimir Čačić: Autocesta ne bi prošla kroz Zadar da je nisam nametnuo
Igor Soban/Pixsell

Hrvatska je u Europskoj uniji mala zemlja, čije stanovništvo čini tek 1 posto stanovništva EU-a, a BDP 0,3 posto europskog. Veličinom i gospodarskom snagom se ne možemo nametnuti, no možemo kvalitetnim ljudima. Stoga za Europske izbore birajte pametne i dokazane ljude - poručio je u Zadru biračima Radimir Čačić.

"Ljudi na našoj listi iza sebe imaju rezultate", kazao je Čačić, istaknuvši između ostalog kako je njegova županija prva po iskorištenom novcu iz europskih fondova, a rezultate njegovog rada osjetio je i Zadar.

"Činjenica da je autocesta prošla kroz Zadar se nikad, ali nikad, ne bi desila da je nisam nametnuo. Međutim, smatrao sam i da zbog Like i zbog Zadra i inzistirao sam na tome i to nije bilo uopće jednostavno. Jedan od velikih projekata koji su imali značajne socijalne posljedice to je POS, gdje je nakon Varaždin  najveći, najmasovniji POS zabilježen upravo Zadru."

Ponovio je da Hrvatska u Europskoj uniji mora pokrenuti pitanje kompenzacije iz europskih fondova zbog iseljavanja naše radne snage.

"Ako su to pitanje, odnosno transfere nogometaša riješili FIFA i UEFA, nema razloga da se putem europskih fondova ne riješi i pitanje štete koju Hrvatska i druge zemlje trpe zbog masovnog iseljavanja svoje radne snage", kazao je Čačić. 

"348 tisuća hrvatskih građana radno sposobnih radi izvan Hrvatske u Europskoj uniji. Prosječni je taj građanin srednjoškolac. Prosječni srednjoškolac u Hrvatskoj košta državu 35 tisuća eura do mature. Naš trošak koji smo mi građani Hrvatske dali da bi se ovi školovali, da bi radili recimo u Francuskoj je godišnje 300 milijuna eura. Kad govorimo o tome što i gdje i u kojim fondovima o tome treba dodatno voditi računa onda su to argumenti."

"Hrvatska u europski parlament mora poslati najbolje ljude i s najviše autoriteta jer je to jedini način na koji se tamo može biti prisutan", poručio je Radimir Čačić.


Reci što misliš!