Događaji

Tri ritma za kraj

Akcijom čišćenja južnog dijela podmorja zadarske rive započinje Ritam kulturizma

Akcijom čišćenja južnog dijela podmorja zadarske rive započinje Ritam kulturizma
Dino Stanin/PIXSELL

Ispred zgrade Sveučilišta u Zadru na zadarskoj rivi u 10 sati održat će se otvorenje ovogodišnje manifestacije Ritam kulturizma.

Ritam kulturizma 2019. simbolično započinje akcijom čišćenja južnog dijela podmorja zadarske rive, a u sklopu akcije Crvenoga križa organizirat će se i dobrovoljno darivanje krvi.

Ritam kulturizma studentski je projekt edukativnog, kulturno-zabavnog i sportskog karaktera, kojeg već desetu godinu za redom organiziraju studenti Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

Projekt je već nekoliko puta proglašen najboljim studentskim projektom na Sveučilištu u Zadru, što govori o njegovoj kvaliteti i trudu koji se iz godine u godinu ulaže u njegovu organizaciju.

Projekt obuhvaća različite edukativne, kulturne, umjetničke, tradicionalne, zabavne i sportske aktivnosti čime doprinosi kvaliteti života lokalne zajednice, ali i unaprjeđenju turističke ponude Grada Zadra i Zadarske županije.

Pri tome valja istaknuti kako projekt nastaje isključivo radom studenata i nekoliko nastavnika, a provode ga studenti kako bi razvili svoje poduzetničke vještine i prilagodili svoja znanja potrebama tržišta rada.

Tema projekta Ritam kulturizma 2019. je „Tri ritma za kraj“, čime se objedinjuju tri područja ljudskog djelovanja: međuljudska solidarnost i volonterizam te doprinos obrazovanju i kulturno-zabavnom životu.

Cilj ovogodišnjeg Ritma kulturizma je promocija rada dobrotvornih, kulturnih, sportskih i drugih udruga u lokalnoj zajednici, u svrhu poticanja uzajamnog pomaganja i društveno korisnog rada u lokalnoj zajednici, koji doprinose jačanju zajedništva i razvoju društveno odgovornog ponašanja u lokalnoj zajednici.

Na ovaj način se jača društveno-kulturni identitet lokalne zajednice potreban u međukulturalnom razumijevanju te složenom globalnom okruženju i turističkom tržištu na kojemu Zadar i Zadarska županija kao turističke destinacije aktivno djeluju.

Ovime se ujedno obilježava 10 godina uspješnog provođenja projekta, čiji je temeljni cilj bio poticanje društveno odgovornog djelovanja u lokalnoj zajednici.

Ove godine Ritam kulturizma održava se od 15. do 17. svibnja na različitim lokacijama u Gradu Zadru. Pratite sve informacije i na Facebooku!


Reci što misliš!