Događaji

subota, 25. svibnja

Udruga Porat organizira akciju čišćenja infektivnog otpada

Udruga Porat organizira akciju čišćenja infektivnog otpada

Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat i ove se godine uključila u manifestaciju "Hrvatska volontira", a koju organizira Hrvatska mreža volonterskih centara. Cilj ove manifestacije je potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima.

Udruga Porat odlučila je manifestaciju obilježiti na sebi svojstven način – provođenjem akcije čišćenja infektivnog otpada na lokaciji parka Kapetanski u subotu 25. svibnja 2019. godine od 11 do 14 sati.

Cilj ovakvih akcija koje udruga Porat uspješno provodi već duži niz godina je prevenirati moguće ubode građana, a posebice djece te ih time zaštititi i smanjiti opasnosti od zaraze virusnim hepatitisom B i C i tetanusom. Također, cilj ove akcije je i upozoriti javnost na opasnosti koje prijete od odbačenog infektivnog otpada. Izuzetna opasnost sastoji se u tome što je nerijetko skriven od pogleda građana i djece u prašini, gustoj travi ili pod lišćem. 

Ovim putem pozivamo volontere koji se žele priključiti u akciji čišćenja da se jave na broj 095 902 1749 ili na mail udrugaporat@gmail.com.


Reci što misliš!