Događaji

ritam kulturizma

Studenti prikupljaju sredstva za linearni akcelerator

Studenti prikupljaju sredstva za linearni akcelerator

Humanitarni dio Ritma kulturizma je prikupljanje donacija za linearni akcelerator pomoću kojeg bi Opća bolnica Zadar i Liga protiv raka učinkovitije liječili onkološke bolesnike.

U srijedu, 15. svibnja održano je svečano otvorenje desetog, jubilarnog Ritma kulturizma pod temom „Tri ritma za kraj“. Ovaj projekt organiziraju studenti Odjela za turizam i komunikacijske znanosti, a ove godine objedinio je tri područja: humanitarni rad i volontiranje,  edukativni dio i kulturno-zabavne sadržaje.

Ovogodišnji Ritam kulturizma naglasio je važnost tri dobra djela koja planira ispuniti, a s prva dva se i krenulo u održavanje trodnevnog programa. Održane su dvije akcije: akcija čišćenja južnog dijela podmorja zadarske rive u suradnji s ronilačkim klubom sv. Roko i ronilačkim klubom Zadron kojeg sponzorira ronilački centar Foka, te humanitarno darivanje krvi u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa. Ronioci su se osvrnuli na činjenicu da je količina  otpada u podmorju zadarske rive bila relativno malena.

Svečano otvorenje Ritma kulturizma započelo je izvedbom benda No Ordinary, a projekt je službeno otvorila rektorica, profesorica Dijana Vican koja je pohvalila organizatore zbog promicanja viših vrijednosti poput dobrote, zdravlja i ekologije. Usto, ponadala se da će događaj ostati u bezvremenskom ritmu spomenutih vrijednosti.

Humanitarni dio Ritma kulturizma je prikupljanje donacija za linearni akcelerator pomoću kojeg bi Opća bolnica Zadar i Liga protiv raka učinkovitije liječili onkološke bolesnike, te je to ujedno treće dobro djelo koje se ove godine planira realizirati.

Na otvorenju su svoj rad predstavile i brojne udruge poput Crvenog križa koji je održao predavanja prve pomoći, Volonterski centar Zadar, Palčić i Caritas zadarske nadbiskupije.

Nastavak programa odigrao se na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru gdje su se na akademskom dijelu programa u okviru društveno odgovornog djelovanja studentima predstavili Hrvatska gorska služba spašavanja, Udruga mladih Ahimsa i Marijini obroci koji su svojim volonterskim radom, akcijama i ustrajnosti dirnuli sve koji su slušali njihova predavanja.

Prvi dan projekta zatvorile su sportske demonstracije klubova: Krav Maga Zadar koji su posjetiteljima demonstrirali kako se najbolje obraniti, Kendo Dojo Ouka, Aikido, Ares koji su pokazali svoje boksačke sposobnosti, Badminton Zadar, te u konačnici aerobik u izvedbi Sportske zajednice grada Zadra koji je sve posjetitelje digao na noge, zagrijao i dobro oznojio.

Ritam kulturizma nastavlja se kroz četvrtak i petak uz još mnoštvo zanimljivih sadržaja, a sve potrebne informacije možete saznati na službenoj stranici i društvenim mrežama projekta.

 


Reci što misliš!