Događaji

iz prve ruke

Od Zadra do Draga: Vožnja je sporija, kamere "love" prekršaje

Od Zadra do Draga: Vožnja je sporija, kamere
Igor Kralj/PIXSELL

Ovoga tjedna zaputili smo se iz Zadra prema Šibeniku i provjerili gdje su postavljene kamere na području PU Zadarske - od Zadra do Draga ima ih ukupno dvanaest.

PU zadarska dobila je najmodernije mjerne uređaje i postavila ih je na 12 važnih točaka uzduž tzv. Jadranske magistrale (D8). Već kod "dvije pumpe" počinje vožnja pod ''budnim'' okom kamera. MUP je naveo kako će se kamere zapravo seliti, tako da nikad niste sigurni koja je u funkciji, a koja je samo postavljena na kućište.

Ono što smo odmah zamijetili tijekom naše vožnje jest - brojni vozači zaista paze i voze po propisanim brzinama. Promet se samim time počeo odvijati nešto sporije. I to unatoč činjenici da sve kamere nisu ''prave'', odnosno nisu sve istodobno u funkciji.

A ove kamere love zaista sve detalje, ne samo brzinu već i registraciju, vezanje pojasa, telefoniranje u vožnji, te su povezane s centrom MUP-a. Računalo automatski ispisuje kaznu i šalje je na adresu prekršitelja. I to sve u roku od 72 sata.

Kamere su postavljene na području PU zadarske na 28 km i 500 metara, kod semafora na pješačkom, na 1 km i 550 metara, u smjeru Zadra, kod Bibinja na križanju Jadranske magistrale i ulice Ilije Smiljanića, kod Sukošana kod križanja ceste Testica i Put Oljica, na izlazu iz mjesta prema Pakoštanima, na izlazu prema Dragama, nasuprot benzinske postaje Petrol...

Kako bi vam pri ruci bio popis lokacija kamera, dovoljno je otići na ovaj link!

 


Reci što misliš!