Događaji

suradnja dviju općina

Općina Preko u uzvratnom posjetu Devinskoj Novoj Vesi u Slovačkoj

Općina Preko u uzvratnom posjetu Devinskoj Novoj Vesi u Slovačkoj

Prošlo ljeto započeta suradnja Općine Preko i Devinske Nove Vesi iz Slovačke, kada su predstavnici općinske uprave i DVD-a bili u prvom službenom posjetu Preku, nastavljena je uzvratnim posjetom.

- Na poziv Dariusa Krajčira, načelnika Općine Devinska Nova Ves, bili smo u uzvratnom posjetu u Slovačkoj. Razgovarali smo o jačanju suradnje na svim područjima, a naročito u gospodarstvu i turizmu. Razmijenili smo različita iskustva, predstavili projekte i programe na kojima trenutačno radimo, s naglaskom na europske projekte i primjere dobre prakse te povlačenje novca iz EU fondova, kaže načelnik Općine Preko Jure Brižić, uz kojega su u uzvratnom posjetu bili predstavnici općine, DVD-a Preko te općinskih komunalnih tvrtki.

Posebna tema, dodaje, bilo je vatrogastvo i suradnja dvaju DVD-ova, koji su inicirali prve kontakte općinskih uprava Hrvatske i Slovačke.

- Kolege iz Slovačke donirali su DVD-u Preko vatrogasnu pumpu, koja će našim gasiteljima zasigurno biti od iznimne koristi, a nakon razgovora i definiranja smjernica suradnje s čelnim ljudima Općine Devinska Nova Ves, dogovorili smo potpisivanje međusobnog sporazuma koji bi trebao doprinijeti jačanju prijateljstva i zbližavanju Preka i Devinske Nove Vesi, najavljuje Brižić.


Reci što misliš!