Događaji

projekt vrijedan preko milijun kuna

Potpisan ugovor za energetsku obnovu zgrade Općine Preko

Potpisan ugovor za energetsku obnovu zgrade Općine Preko

Općina Preko potpisala je ugovor s izvođačem radova, tvrtkom Jukić -DAM iz Otoka, za energetsku obnovu općinske zgrade.

Vrijednost radova, koji će obuhvatiti energetsku obnovu fasade, rekonstrukciju krova i postavljanje novog sustava grijanja i hlađenja, iznosi 1,327.771,44 kuna.

- Projekt energetske obnove općinske zgrade prijavili smo na Javni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”, na temelju čega nam je odobreno oko 40 posto bespovratnog novca. U planu je projekt prijaviti i na Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, čije se raspisivanje očekuje početkom lipnja. čime bismo osigurali dodatnih 40 posto sredstava. Ostatak novca osigurali smo u proračunu Općine Preko, izjavio je nakon potpisivanja ugovora načelnik Jure Brižić.

Energetskom obnovom općinske zgrade ostvarit će se ušteda energije za oko 50 posto te smanjiti štetnost utjecaja na okoliš. Radovi će početi u ponedjeljak, 27. svibnja i trajati između 30 i 45 dana.


Reci što misliš!