Događaji

nepoznat motiv

Evakuiran Eiffelov toranj, spasioci pokušavaju uvjeriti nepoznatog penjača da siđe

Evakuiran Eiffelov toranj, spasioci pokušavaju uvjeriti nepoznatog penjača da siđe
Twitter

Spasioci su u ponedjeljak evakuirali Eiffelov toranj i podnožje i pokrenuli operacija spašavanja muškarca koji se popeo, a riječ je o standardnom postupku kada se netko počinje s vanjske strane penjati amblematskom građevinom francuske prijestolnice, prenose agencije.

"Uočen je penjač. To je uobičajen postupak. Treba ga spriječiti da nastavi i u tom slučaju evakuira se toranj", rekao je izvoz iz upraviteljske tvrtke i dodao da su policajci i vatrogasci na licu mjesta.

Izvor  nije mogao potvrditi koliko je turista moralo biti evakuirano, prenosi agencija France Presse.

Televizija je prenijela snimke vatrogasca specijalca i još jednog spasioca ovješenih o strukturu visoku 324 metara, tik do najviše platforme tornja, kako pokušavaju nagovoriti nepoznatog muškarca da se preda.

Pariška policija rekla je da joj nisu poznati motivi penjača te da je prisutan pregovarač.

Francuska televizija BFM izvijestila je da muškarac prijeti samoubojstvom, piše agencija Reuters.

"Muškarac je normalno ušao u toranj, stigao do drugog kata i tada se počeo penjati", rekla je glasnogovornica.

Policija je opkolila nekoliko ulica blizu tornja jer je situacija privukla mnoštvo znatiželjnika poslije podne.

Neki su turisti nezadovoljni jer ne mogu posjetiti najpoznatiji simbol Pariza. Turistički vodič skupine od 130 Indijaca rekao je da su "samo jedan dan u Parizu" prije polaska za Bruxelles i da su došli specijalno da "vide Eiffelov toranj".

Američka turistica Maria ima uplaćenu večeru na vrhu pa kaže "Briga me što će se dogoditi. Želim samo da se otvori. Ja ondje trebam večerati".

Želimo vidjeti "kako se penje ludi Spiderman. Ostajemo jer smo znatiželjni. Ne želim nešto vidjeti, ali ako se nešto dogodi, ... onda to želim vidjeti", kazao je Creieg Martin iz Kalifornije.

U listopadu 2017. Eifellov toranj morao je biti "potpuno evakuiran" jer se jedan muškarac popeo "na jedan od nosač i prijetio samoubojstvom". Policija ga je konačno uspjela odgovoriti od tog nauma.

Eiffelov toranj slavi ove godine 130. rođendan i najposjećeniji je spomenik na svijetu sa sedam milijuna posjetitelja na godinu.

Toranj je dobio ime po svom konstruktoru i graditelju Gustaveu Eiffelu. Sagrađen između 1887. i 1889. i visok je kao 81-katna zgrada.


Reci što misliš!