Događaji

subota, 25. svibnja

U palači Cedulin promocija autobiografije Krešimira Ćosića „Igraj, vjeruj, živi!“

U palači Cedulin promocija autobiografije Krešimira Ćosića „Igraj, vjeruj, živi!“
Davor Puklavec/PIXSELL

Promocija autobiografije Krešimira Ćosića „Igraj, vjeruj, živi!“ održat će se u subotu 25. svibnja 2019., na samu 24. godišnjicu Krešine smrti, s početkom u 10:30 sati u atriju Turističko-informativnog centra u palači Cedulin u Zadru.

U sklopu promocije knjige koju smo čekali 35 godina, u izdanju Večernjeg lista i Udruge Dani Krešimira Ćosića, održat će se i panel-diskusija koju će voditi Ana Marušić, a govornici će biti: Ana Ćosić Pajurin, Alan Čaplar, Pino Gjergja, Velimir Čubrić Vele i Vlado Vanjak.

Upredahu između govora nastupit će glazbenik i vjenčani kum Krešimira Ćosića Davor Perić, a nakon završetka panel-diskusije nastupit će klape. Okupit će se bivši igrači, treneri i predstavnici kluba: Dino Rađa, Rato Tvrdić, Slavko Trninić, Arijan Komazec i mnogi drugi.

Desetljeća su trebala da svjetlo dana ugleda životna priča jednoga od najvećih europskih košarkaša svih vremena. Ova jedinstvena autobiografija košarkaškoga genija Krešimira Ćosića donosi maestralnu priču o povijesti košarke na ovim prostorima (1965. - 1983.), uspjehu i svjetskoj slavi jedne velike generacije te njegove vjerske i filozofske misli.

Ovo je priča vrhunskog sportaša koji je oduvijek tražio svoj put, kojega nisu privlačili ni slava ni uživanje u njoj, koji ni pod koju cijenu nije želio postati rob svoje velike ljubavi.

Odbio je sve ponude američkih profesionalaca jer nije mogao prihvatiti da isključivo novac upravlja njegovim životom i bićem.

“Bilo mi je jasno da život ima mnogo šire, dublje i više dimenzije od igre i da je čar igre u pravom, a ne kupljenom nadmetanju. Tako sam rano odlučio da novac, slava i taština za mene ne smiju ništa značiti. Igram, živim i u tome ću uspjeti.”


Reci što misliš!