Događaji

projetnje otkazima?

Vozači Liburnije odustali od štrajka

Vozači Liburnije odustali od štrajka
Dino Stanin/PIXSELL

Ništa od dvosatnog prekida javnoga prijevoza najavljenog za prijepodne u Zadru.Trebala je to biti dosad najžešća prosvjedna akcija vozača oji već dulje vrijeme traže od Uprave i grada povišicu plaća.Na kraju je održan prosvjedni skup, jer su se sindikalisti pobojali mogućih otkaza za vozače.

Istodobno, iz Uprave Liburnije pak poručuju - kako nema nikakvih pritisaka na vozače, a zadarski gradonačelnik ponavlja kako novca u proračunu za povišicu plaća nema. 

Posljedni prosvjed tijekom kojeg su zadarski autobusi stali na sat vremena bio je početkom travnja. Krenuli su pregovori, koji su očito propali, pa su sindikalisti jučer najavili još žešću akciju, no od svega se odustalo. 

Pravni zastupnik SSSH-a Vedran Uranija tvrdi kako su vršeni pritisci od strane Uprave: Bilo je čak i prijetnji otkazom, da neće produživati ugovor o radu, ljudi su ustrajali , oni si htjeli biti na obustavi od 9 do 11.. 

Voditelj prometno - operativnog odjela Liburnije, Slobodan Erslan odbacuje sve optužbe: 

- Ja demantiram te njihove izjave, ja sam sukladno svojim obvezama pozvao većinu radnika koji su trebali raditi da se izjasne , a sve kako bi mogao organizirati prijevoz, zbog naših putnika....Čak 30 posto radnika je izjavilo kako želi raditi ..

Zahtjevi vozača su i dalje isti - uz spomenuto povećanje plaće od 10 posto, traže se nova sistematizaciju, izmjenu i dopunu Kolektivnog ugovora oko reguliranja noćnog rada, tjednog odmora, dohotka za smjenski rad. 

Na kraju skupa najavili su kako kreće proces mirenja, spremni su i na kompromise, a ako sve propadne spremni su i na generalni štrajk.


Reci što misliš!