Događaji

vremenska prognoza

Pretežno sunčano uz mjestimice umjerenu naoblaku

Pretežno sunčano uz mjestimice umjerenu naoblaku
Bojan Bogdanić

I u četvrtak djelomice sunčano, ali nestabilno, mjestimice uz malo kiše, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom.

I u četvrtak je u istočnoj Hrvatskoj prijepodne mjestimice moguća kratkotrajna kiša ili poneki pljusak. Poslijepodne će biti više sunčana vremena i tek rijetko ponekog pljuska. Bit će vjetrovito uz umjeren, u Podunavlju i jak sjeverozapadni vjetar pa će danju biti malo svježije nego u srijedu. Najniža temperatura od 12 do 14 °C, a najviša između 20 i 22 °C.

U središnjoj Hrvatskoj promjenljiva naoblaka, a mjestimice će pasti i malo kiše, poslijepodne i poneki pljusak praćen grmljavinom. Vjetar slab, u Hrvatskom zagorju, Međimurju i Podravini i umjeren sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 14 °C, a najviša dnevna između 21 i 25 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te većinom poslijepodne uz mjestimičnu kišu, moguće i grmljavinu, ponajprije u Istri, oko Rijeke i u gorju. Vjetar će biti slab pa će more biti mirno ili malo valovito, a u gorju ujutro može po kotlinama biti kratkotrajne magle.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano uz mjestimice umjerenu naoblaku, a lokalnih nestabilnosti bit će u poslijepodnevnim satima u unutrašnjosti i tek vrlo rijetko uz obalu. Nakon tihe noći danju će zapuhati sjeverozapadnjak, na otvorenom ponegdje i umjereno jak. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 15 °C, a najviša dnevna između 22 i 25 °C.

Podjednaka temperatura zraka bit će i na krajnjem jugu Hrvatske, uz većinom sunčano vrijeme i umjeren dnevni razvoj oblaka iz kojih će poslijepodne biti moguć poneki pljusak u Konavlima i duž obale.


Reci što misliš!