Događaji

investicija u obrazovanje teška 10 milijuna kuna

Zadarskim školama predstavljena obrazovna platforma IZZI

Zadarskim školama predstavljena obrazovna platforma IZZI

Gotovo 50 učitelja iz 30 osnovnih škola iz Zadarske županije okupilo se na javnom predstavljanju nove generacije obrazovnih materijala IZZI, izdavačke kuće Profil Klett koje je održano u Zadru.

Obrazovni materijali IZZI koji se sastoje od digitalnih i tiskanih obrazovnih sadržaja predstavljaju najveću investiciju u hrvatsko obrazovanje, vrijednu oko 10 milijuna kuna. Riječ je o potpunosti hrvatskom proizvodu, odnosno obrazovnoj platformi u čijem je sastavljanju sudjelovalo više od 500 hrvatskih učitelja, autora, urednika i računalnih stručnjaka.

"Predstavljena obrazovna platforma je dobra, posebno za učenike koji kreću u 1. razred osnovne škole, jer će puno više vremena imati za učenje pisanja i posebno vježbanje čitanja što su do sada morali raditi kod kuće. To je jednostavno temelj koji djeca moraju usvojiti da bi na tome mogli graditi daljnje uspješno obrazovanje", istaknula je Ana Zekanović, učiteljica iz Osnovne škole Jurja Barakovića, Ražanac.

Digitalni obrazovni sadržaji obuhvaćaju više od 1300 videozapisa i animacija, više od 2000 kvizova te više od 100 3D modela i virtualnih panorama, a u potpunosti su prilagođeni nadarenim učenicima, kao i učenicima s teškoćama u učenju. Također, obuhvaćaju modeliranje teksta za lakše čitanje učenika s disleksijom, dodatne animacijske sadržaje i prilagođeni prikaz za manji zamor oka. 

Obrazovna platforma usklađena je sa stručnim smjernicama i važećim propisima aktualne kurikularne reforme koju je postavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. 


Reci što misliš!