Događaji

subota, 25. svibnja

Članovi Udruge Porat očistit će park Kapetanski od infektivnog otpada

Članovi Udruge Porat očistit će park Kapetanski od infektivnog otpada

Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat i ove se godine uključila u manifestaciju "Hrvatska volontira", a koju organizira Hrvatska mreža volonterskih centara. Cilj ove manifestacije je potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima.

Udruga Porat odlučila je manifestaciju obilježiti na sebi svojstven način – provođenjem akcije čišćenja infektivnog otpada na lokaciji parka Kapetanski u subotu 25. svibnja 2019. godine od 11 do 14 sati.

Cilj ovakvih akcija koje udruga Porat uspješno provodi već duži niz godina je prevenirati moguće ubode građana, a posebice djece te ih time zaštititi i smanjiti opasnosti od zaraze virusnim hepatitisom B i C i tetanusom. Također, cilj ove akcije je i upozoriti javnost na opasnosti koje prijete od odbačenog infektivnog otpada. Izuzetna opasnost sastoji se u tome što je nerijetko skriven od pogleda građana i djece u prašini, gustoj travi ili pod lišćem. 

Ovim putem pozivamo volontere koji se žele priključiti u akciji čišćenja da se jave na broj 095 902 1749 ili na mail udrugaporat@gmail.com.


Reci što misliš!